Vardag

10 bästa köp just nu // 10 best purchases right now

Vad gör jag när jag ska köpa något nytt? Jag tänker, funderar och överväger. Sådan är jag. Så man kan väl säga 99% av mina inköp är genomtänka och 10% spontanköp. Oavsett pris. Jag har gjort det där med mycket spontanköp när jag var yngre men det var inget som fick mig att må bättre. Snarare stressad och orolig över om jag slösat pengar på rätt sätt. När jag arbetade i butik i Köpenhamn då blev det mer shopping än man faktiskt trodde. Som anställd hade man fina rabatter samt rabatt på reapriset. Herregud vad vi handlade. Och varje slut på månaden så längtade man efter lönen för att kunna köpa den där klänningen som hängde och väntade på lagret med mitt namn på. Varje gång man skulle ut så behövdes ju något nytt antingen kläder, smink eller nya skor. Så, mycket sparande blev det inte men oj vad roligt vi hade det. Nu har man andra måsten med bostadslån, studielån och andra räkningar. Men alla tider har sin gång och visst är det underbart!

Jag tycker inte om att fylla upp mitt hem med för mycket onödiga saker som inte används och visst använder man inte allt fortfarande men jag vet vad jag har. Jag vill dela med mig av mina bästa köp, gamla som nya. Om du är en sån som jag, dvs som inte kan bestämma sig alla gånger så kanske du hittar något i listan som du har funderat på länge men ännu inte köpt eller något liknande som den där klänningen du trånar efter men inte köper för att…ja varför inte?!

1: Sandaler H&M – ni har sett många bilder med dessa två pärlor denna sommar och oj vad jag älskar dem! Bästa budgetköp av sandaler som jag har gjort. Jag köpte först de blåa men tyckte de gula var så otroligt snygga  så det blev att jag köpte dem också.

2: Kaffekoppar från Iittala – Jag tittade nog i flera månader tills jag tillslut bestämde mig för vilka jag ville köpa hem. Det blev fyra stycken iittala som jag är supernöjd med. De är sköna att hålla och goda att dricka från. Tänk att det är så viktigt vilken kopp man dricker sitt kaffe från. Jag rekommenderar att man köper dem på Kitschentime som har lite mer rabatt än Cervera. De är med på bild lite här och var.

3: Sommar sneakers Superga – supersköna och bra höjd med platån. Man känner sig fin i dem med en klänning till och färgen går till mycket. Perfekta nu när jag har haft ont i min höft. Man ska visst gå med platåskor. Jag strosade omkring med de i Paris och det gick alldeles utmärkt.4: Korgväska från H&M home – även om det är en sommarväska så är den så himla bra. Ska man gå och handla något så är det perfekt att gå med den. Du slipper gå omkring med en plastpåse utan fyller din korgväska istället. Du spar på miljön. Det är den perfekta strandväskan och till vintern använder man den bara som förvaringskorg i hemmet. Se där, många väskor i en väska för en billig peng! 

5: Sängöverkast H&M home – sååå nöjd. Älskar att titta på min säng varje gång den är bäddad. Den gråa färgen är behaglig och jag har använt den mycket till bakgrund av mina bilder. Strukturen är fin och modern men kommer fungera länge framöver. Lätt att kombinera färger med. Från rosa till gult till grönt.

6:  Louis Vuitton neverfull bag medium – Ja det är alltid dyrt att köpa en designerväska. Men väl värt investeringen. Dock kommer ni kanske tycka att jag är helknasig nu med vad jag ska skriva. Om jag ska köpa något dyrt som en sådan väska så överväger jag allt. Jag följer andra duktiga bloggare som har byggt upp sina karriärer på att referera olika designers varor. Det finns några bra på Youtube. Jag vill höra vad de säger, vad som är bra och dåligt med en specifik väska. Jag vill vet vad jag investerar mina pengar i. Jag kollar upp hur mycket den kostar i andra hand och om det skiljer sig mycket. Jag överväger om den är i fint skick och vad den kostar som helt ny. För mig är det en investering och det finns alltid ett andrahandsvärde. Men jag vill också veta att jag köper något som är bekvämt, användbart och praktiskt. Inte bara snyggt.
Så, tillslut, absolut en av mina bästa väskinvesteringar! Jag kan erkänna med att för några år sedan tyckte jag den var jätteful! Det var inte alls min stil men nu är jag frälst 😛


7: Jeans från Cheap Monday –  som jag denna sommar inte kan använda men nästa sommar går det. Trodde aldrig att deras jeans var så sköna men just den modellen med hög hög midja passar mig utmärkt! Jag känner mig cool, snygg och sexig i dem. De är snygga till sneakers lika väl som höga skor. Can’t wait to see you again!
8: Mina italienska Fiorentini+Baker boots – Alltså älskar, älskar och älskar dem. Inköpta för fem år sedan och är ett par riktiga klassiker. Dock dyra skor från Italien men så värt pengarna. Det är skinn rakt igenom och producerade i Italien. Snygga till klänningar, jeans, kjol u name it. Jag tror det bara ä Iisa butiken i Malmö som säljer dem. Det är där jag blev rekommenderad att köpa dem och det gjorde jag också. 


10: Klänning från Free People – alltså jag tröttnar aldrig på färgen och inte heller modellen. Det är en sexig klänning men på rätt sätt. Urringad men med fina långa armar och fin fladdrande modell. Den får en att känna sig väldigt exotisk. Och den är ju så skön!

Här har jag på mig den från förra årets födelsedagsfirande.

Det var mina 10 bästa för nu. Trevlig läsning.

// My 10 best purchases for now. Enjoy reading! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *