• Bostadsförsäljningar,  Bostadsrätter,  Karriär

  Konduktörsgatan 5

  Äntligen ska jag få förmedla denna underbara sekelskifteslägenhet om 2 rok, ca 57 kvm! Jag klickade ut bostaden igår kväll som till salu och visning inför söndag är redan fullbokad. Jag är så ledsen över att jag inte kan visa den pga att min graviditet gör så att jag måste jobba hemifrån. Dock visar min kollega den och jag litar på henne till fullo. Jag har bett henne att filma på instagram så att jag kan dela. Den är verkligen så mysig. Se de underbara bilderna nedan:DD

 • Bostadsmarknaden,  Bostadsrätter,  Karriär,  Tips & Råd

  För dig som bor i bostadsrätt

  Jag la upp lite nyttig fakta på Instagram åt er på som bor eller ska flytta in i bostadsrätt. Och jag tänker att den faktan ska självklart in här också. Det finns ju vissa saker att tänka på när man t.ex flyttar från hyresrätt till br. I hyresrätt är det ju väldigt bekvämt då man har inte så mycket ansvar men br finns det vissa saker att tänka på. Här är fem punkter som är vanliga problem man bör tänka på.

 • Bostadsförsäljningar,  Karriär,  Tips & Råd

  Vad kan du göra för att öka chanserna till ett bättre slutpris på din bostad?

  Photo by Olena Sergienko on Unsplash

  Detta är en intressant fråga och som MÅNGA undrar över. Kanske tänker man att det ska inte spela någon roll men det gör det. Och det finns saker som faktiskt ger dig ett bättre slutpris idag. Jag ska skriva upp lite punkter till er som jag vet med mig av erfarenhet efter att nu ha varit i branschen i många år. Först och främst måste du fundera på vad du vill få ut av din försäljning. Är det viktigt med ett så högt slutpris som möjligt eller är det viktigare att få bostaden snabbt sålt och smidigt till ett rimligt pris? Detta är frågor som jag alltid ställer till kunden då alla är i olika situationer i livet. Detta hjälper mig som mäklare att då ‘skräddarsy’ mitt arbete utefter kundens förutsättningar. Jag vill självklart alltid se till att kämpa för högsta möjliga pris men det är inte alla gånger det är möjligt. Vissa har inte förutsättningarna att få bostaden i tipp topp eller superstylade trots att vi kan hjälpa till så mycket det går i vår tjänst men allt kostar ju.

  Men för dig som verkligen vill toppa chansen för ett högt pris så bör du tänka på detta, eller snarare lägga krut på dessa saker, inga ursäkter!

  1. Se till att röja där hemma! Bort med allt som inte behövs inför en försäljning. Bort med oönskade kartonger, skräp, töm bokhyllan som har alldeles för mycket böcker, är du hobbyflorist så bort med nästan alla blommor från fönstret. Rulla upp alla persienner så att ljuset får komma in.
   Det är lätt att bli hemmablind därför erbjuder vi alltid en konsultation inför fotografering och försäljning. Våra stylister vet vad de pratar om så lyssna på dem 😀
  2. Om du har småfix därhemma så som listor som inte blivit monterade, en golvplanka är i sönder eller dörrkarmar behöver målas, FIXA DET! Allt sådant ger ett snyggare intryck och en fräschare upplevelse åt kunden.
  3. Ta bort alla privata bilder så som familjefoto. Det blir tyvärr alldeles för personligt vid en försäljning och som köpare vill man känna in sig själv i bostaden, inte komma hem till någon på besök. Det är lite som fönstershopping.
  4. Om man har djur så se till att dofter försvinner. Detta är väldigt svårt att kanske känna när man bor i bostaden. Men tyvärr är det så att både hund och katt avger sina dofter. Vissa mer än andra. Se om du kan ha någon som passar familjemedlemmen under den tiden då bostaden säljs. Jag har stött på många kunder på visningar som är känsliga och alltid kommenterar detta. Verkligen inga undantag utan ren fakta. Är du rökare, se till att inte röka på balkongen eller inomhus för den delen. Detta drar ner värdet på bostaden enormt mycket.
  5. Måla bostaden. Om det var några år sedan som du målade om så kan det vara dags att göra en uppfräschning inför försäljning. Om du har en fondvägg i en väldigt stark kulör som kanske inte tilltalar majoriteten av människor, se då till att måla om rummet i en och samma färg. En neutral färg som t ex vit. Kanske tråkigt för dig som är färgstark men nu måste du tänka försäljning. Detsamma gäller om du har väldigt mörka färger i resten av bostaden. Det är den hårda sanningen, du måste måla om!
  6. Om du har ett gammalt badrum, se vad du kan göra med enkla medel. Om fogen ser lite tråkig ut på något ställe, tvätta den med medel som går att köpa för just missfärgning av fog. Att renovera badrum är dyrt, men är faktiskt inget som behövs alla gånger för att få bra betalt. Köp nya fina handdukar, tvål, lite fina badrumstillbehör och det känns spait. Om du har duschdraperi som ser gammalt ut, köp ett nytt. In med någon fin blomma också!
  7. Glöm inte balkongen/trädgården/altanen! Detta är självklart viktigt. Pynta med fina blommor och annat fint. Det behöver inte vara mycket men det ger ett helhetsintryck av hela bostaden.
  8. Jag har varit med om många försäljningar där säljaren gömmer allt i klädkammaren. Försök att undvik detta. Packa istället ihop saker som du kan ställa i förrådet. Se till att göra klädkammaren fin. Också en liten detalj som ger en fin upplevelse åt kunden. Plus, det blir mycket bättre för mäklaren att sälja in din bostad än att öppna klädkammaren för att visa men få en chock av allt som är intryckt. Det blir alltid konstig stämning med kunden som är på visning trots att de är medvetna om att det bor någon i bostaden.
  9. Självklart städa din bostad. Fönster som inte putsas eller speglar som är smutsiga kommer att synas på bild. Köksluckor, rostfria vitvaror som spis, kyl, frys etc är också något som syns på bild om de inte torkas av ordentligt.
  Photo by Daiga Ellaby on Unsplash

  Jag tror faktiskt att jag har fått med det viktigaste. Alla punkter gäller hus såväl som lägenhet. Hus kan det förekomma kanske lite mer jobb då det oftast är större bostad. Lycka till! Kommentera gärna i kommentarsfältet.

 • Bostadsförsäljningar,  Fastigheter/tomt,  Karriär

  Kulladal – Vintage hem

  Detta är verkligen ett område som jag älskar att röra mig i. Det beror på alla fina hus. Här finns en otrolig blandning, från 20-tal till modern tid. Många gånger stöter jag på fina lummiga trädgårdar som man bara vill avnjuta en hel sommar av. Folk renoverar på sitt sätt och man får alltid uppleva något nytt i bostäderna.

  Jag kallar ju mina hus (dvs de som jag ska förmedla) för Vintage hm om de är äldre. Jag tycker det är passande. För det är verkligen så, speciellt om ägaren har sett till att bevara det vackra från original. Och är det något vi svenskar älskar så är det det där gamla! Just detta hus är vackert med dess handslagna tegel. Invändigt är det superfräscht och fint men jag hade med tid satsat på platsbyggt kök från Kulladal kök. Deras fokus är just vackra 20-tals kök som ska passa in i dessa gamla hus. Detta hus är från 1909, dvs säkert äldre än så! Kulladal var ju en gång landet utanför stan 🙂

 • Bostadsförsäljningar,  Bostadsrätter,  Karriär

  Gibraltargatan 3A – Malmö Live

  Äntligen kan jag lägga upp dessa underbart vackra bilder på Gibraltargatan! Bostaden ligger som På gång så är man intresserad av att få titta på den, veta mer, så är det bara till att skicka dm till mig. Det går bra antingen att kommentera eller gå via kontakt under menyn. Jag ska faktiskt redan nu på söndag hålla en förhandsvisning på bostaden så vi håller alla tummar och tår för hur det ska gå 😀 Men vad tycker ni?! Visst är den underbar…

 • Bostadsförsäljningar,  Bostadsrätter,  Karriär,  Vardag

  Sofierogatan, Ellstorp

  Efter att ha kommit tillbaka till jobbet som mäklare (ni som vet har jag ju varit föräldraledigt, samt hunnit jobba en tid inom uthyrning för att jag ville prova något annat) är jag äntligen igång igen. Dock är det en stor förändring som har skett för oss de senaste månaderna och då syftar jag på coronaviruset. Det har verkligen känts av på bostadsmarknaden men ännu inte så mycket som man har tänkt sig. Detta inlägg ska inte handla om det. Jag vill bara skriva att jag är igång men ännu inte där jag vill vara.

  Jag ska äntligen få förmedla en underbar mysig tvåa på Ellstorp igen. Detta är ju verkligen ett av mina favvoområden att jobba i. Jag har haft hur många försäljningar som helst här ute tidigare och nu äntligen ska jag få visa denna fantastiska lilla lya. Den är så snyggt och smart renoverat. Jag skulle tycka att det var märkligt om den inte säljs snabbt. Visning håller jag på Söndag! Ses kanske då 😀