• Skönhet och hälsa,  Vardag

  Värmande gryta i magen

  Jag tycker att jag lyckades bra med grytan. Jag följde inte receptet till 100 procent men det blev gott. Broccolin fanns inte med men tyckte att det skulle passa bra till biff. Perfekt söndagslunch/middag och jag har även över till jobb imorgon.

 • Skönhet och hälsa

  I necessären

  Nu är det helg och man kan säga att jag har jobbat min första vecka efter föräldraledigheten. Det känns jättebra att vara igång igen men saknar Elena såååå mycket. Jag blir världens gladaste när jag kommer hem :DD Men hon har det hur bra som helst här hemma med sin pappa och det är verkligen mysigt att komma hem till de efter en dags arbete. Men till något helt annat. Det var ett tag sedan (om man inte räknar igår) som jag ens la upp något på smink/skönhetsprodukter. Jag la snabbt igår på sprayen från FACE Stockholm men hann inte mycket mer än så.

  Jag har alltid önskat att vara den tjejen med en necessär fylld av smink som ligger i handväskan. Men jag måste nog göra er besvikna, jag är inte den tjejen. Jag menar, hur kul är det inte att få rota i någon annans necessär och upptäcka nya produkter, exklusiva märken och en härlig parfym.

  Såhär ser min necessär ut just nu, men glömde en produkt och det är concealern. Den brukar jag alltid ha med för att fräscha upp under ögonen under dagen. Facial sprayen presenterade jag igår, en snygg bronzer från MAC är för mig ett alltid självklart alternativ att ha hemma och med sig.Det räcker att man sveper över lite under dagen för att fräscha till sig. Jag har fått Guccis nya parfym och i paketet fick jag en miniflaska! Så bra, har aldrig tänkt på att köpa parfym på det sättet tidigare. Så slipper jag ta med mig 50 ml i väskan. Så detta kommer jag hädanefter alltid att göra. Och såklart en scrunchie eller något annat gummiband. Puss!

 • Skönhet och hälsa

  Senaste beauty tillskott

  Jag köpte denna spray från FACE Stockholm nu senast för jag kände att vissa dagar på jobb kommer att bli långa. Och det är lätt att man känner sig ofräsch om ansiktet med allt smink man har på sig. Jag köpte en liten flaska eftersom den ska ligga i handväskan och tar inte alls mycket plats. Den luktar jättegott och känns jätteskön på ansiktet. Den går att spraya på smink. Så ja till denna!

 • Mode,  Skönhet och hälsa,  Vardag

  Igång med jobb

  Jag började jobba redan förra veckan men eftersom det var mellandagarna så var det rätt lugnt. Dock bokade jag in möten för denna vecka för att komma igång. Ska jag vara helt ärlig, så var jag så nervös igår! Kroppen och knoppen var nervösa. Hjärnan började spinna iväg med en massa tänk om tankar! Ni vet de där maniska tankarna när man kommer till en ny arbetsplats. Man kan inte låta bli att tänka ‘Vad ska folk tycka om mig? Är jag tillräckligt trevlig? Har jag en fläck på kläderna?’ Amen, ni vet det där dumma som man bara själv tänker på och som ingen annan tänker på. Alla är ju ändå så upptagna med sig själva så varför ens bli nervös. Nu när jag sitter här på morgonen och skriver detta så vill jag bara skratta. Det är helt onödigt att slösa bort en dag på att använda sin energi till sådana onödiga orostankar. Men jag tror att många kan hålla med mig att det är ju inget ovanligt. Om det finns någon där ute som aldrig känt/känner såhär, då säger jag bara Good for you, superwoman/man! Berätta för mig hur du gör :DD

  Men det gick ju hur bra som helst. Och det kändes så kul att få träffa kunder igen som ska sälja. Stormtrivs och är tillbaka i min rätta plats.

  Ett tips, som jag vill dela med mig av, är att reflektera fem minuter på kvällen (detta tack vare ett podavsnitt med Mia Törnblom och Christina Stielli) vad som hänt under dagen. Jag fortsatte liksom att vara lite nervös och spänd på kvällen. Vet inte varför, men en klump i magen som inte ville släppa. Träning för detta hjälper men för stunden. För sen är man tillbaka i sina tankar. Ett exempel är att jag kan fastna och gå över mina möten om och om igen.
  Men då har Mia jättebra tips, man ska svara på fyra frågor. På detta sätt kan man släppa dagen och lära sig inför nästa. Vi människor med höga ambitioner behöver något typ av verktyg för att släppa annars kan det bli för mycket för oss. Så hennes frågor är: Vad var mindre bra idag? Vad gjorde jag bra idag, stolt över? Vad är jag glad för? Vad behöver jag hjälp med?

  Btw, topp från H&M, älskar den har en till färg. Gamla finbyxor med kritstreck från Oasis, kofta från Mint&Berry från Zalando.

  Nu ska jag bege mig! Kram:D

 • Skönhet och hälsa

  Mimos kudde – skall asymmetri

  Det gick väldigt snabbt då vi plötsligt upptäckte runt tredje månaden att Elenas huvud var lite platt baktill. Jag var jätteorolig och tog upp detta med BVC några gånger. Men de tyckte inte till förrän hon var fyra månader. Detta gjorde mig väldigt arg då jag redan från början och tidigare nämnde hennes huvud att det oroade mig. Elena har älskat i början att sova på rygg men samtidigt får man instruktioner från Socialstyrelsen att alla nyfödda ska sova på rygg. Men det de inte säger eller nämner är risken för asymmetri. Jag vill upplysa nyblivna och kommande föräldrar om detta då jag önskar att jag fick mer information om det här. Man kan läsa på om det men det är inte det första man tänker på när man väntar sitt första barn. Asymmetri är inget farligt men det beror på hur det utvecklas då det är estetiskt. Sån tur kan man ta tag i det men upp till ett år plus det blir svårare efter sex månader. Så se till att variera hur bebisen ligger med huvudet.

  I alla fall så blev vi skickad till fysioterapeut och har fått hjälp där. Dock har det inte varit så extremt och hennes skalle har formats väldigt fint men sakta tillbaka. Jag fick i alla fall rådet om att köpa denna Mimos kudden som avlastar huvudet upp till 400 %. Det är den enda kudde som hjälper, inte någon dum panda kudde som dessutom har kvävningsrisk. Mimos kudden kan man andas genom om bebisen skulle vända sig och ligga på magen med huvudet ner. Alltså inget att oroa sig för. Dock är den dyr, från 700 kr beroende på storlek som man behöver. Jag beställde från Babyland. Men allt för att ens älskling ska ha det bra. Jag hade dock önskat att jag fick rekommendationen om denna kudde tidigare. Jag har undvikit vagn för mycket då jag varit rädd om hennes huvud. All vaken tid har undvikits ryggliggandes förutom blöjbyte. Men nu kan jag lugnt promenera i vagn, köra bil och byta blöjor pga av kudden. Tur jag beställde den.

 • Skönhet och hälsa

  Passa på att träna

  Det är över 25 grader i lägenheten, fastän jag håller persiennerna nerdragna. I sovrummet är det lite svalare tack o lov! Då undrar ni kanske varför jag i hela friden tränar? Jag tycker det känns lättare att komma igång och jag känner mig inte lika stel som när det är kallt och kroppen är frusen. Och självklart för att jag vill träna! Annars hade jag suttit i soffan 😛
  I alla fall, ni som redan vet men ni som inte gör det, så tycker jag om att träna hemma. Det har jag gjort länge, dvs i några år. Jag ser självklart till att kombinera med utomhusträning och klasser, men de dagar då det inte hinns med så är det utmärkt att träna hemma. Nu är det ännu bättre anledning när man har barn. Inga ursäkter med att man inte hinner. Om du har lite utrustning hemma så lovar jag dig att du hinner. Bara lathet som stoppar dig. Jag har till och med tränat när Elena är vaken. Hon tycker det är jätteroligt att se på. Hon skrattar och tittar och kryper omkring. Jag tycker själv det är roligt när hon är med. Vi skrattar tillsammans och jag kommer kunna inspirera henne till att träning är något man ska ha med i livet precis som frukos, lunch och middag. Men då tänker säkert ni som har flera barn ‘Ja, vänta tills du har två, tre eller fyra barn!’ Helt fel. Jag känner många mammor som har fler barn och de tränar också hemma för att hinna med. Så vad skrev jag, ingen ursäkt 😉

  Såklart har jag dagar då jag absolut inte vill träna, men träning har jag gjort som en del av mitt liv. Jag har alltid tränat som barn, från simning, karate, dans, badminton, tennis etc. Första gången som jag upptäckte yoga, då var jag bara 15 år och blev helt frälst. Dock började jag inte att praktisera förrän senare eftersom jag var så ung och hade inga pengar att betala för klasser. Detta borde ändras!
  Att träna redan som barn sätter grunden till träning för hela livet. Det finns även studier för detta att man lever mer hälsosamt som vuxen och har lättare för att träna om man har varit aktiv redan som barn. Jag kan tyvärr inte hänvisa var men jag har läst detta för längesedan i någon träningstidning. Så ingen ny fakta.

  Jag har lyckats komma tillbaka nästan helt som tidigare, men magen är fortfarande mjuk och gosig. Det viktigaste för mig efter graviditeten har varit att dels komma in i mina kläder men att få tillbaka min styrka i kroppen, speciellt mage och nedre ryggpartiet. Jag har absolut känt att jag vill återgå till min normalvikt men har inte känt stress över detta. Återhämtningen är lång men blir längre om man inte tar hand om sig själv. Jag har verkligen tagit det lugnt och känt av hur kroppen har mått. Jag tackar yoga för det. Yoga har lärt mig att lyssna på min kropp. Lyssna på vad Den vill och inte bara vad mina tankar vill.
  Vad jag strävar efter nu är att vara stark för Elena. Ryggen blir snabbt trött även om jag försöker att undvika att bära henne för mycket. Nu när hon börjar mer och mer att krypa och vill upp på benen, så blir det lättare för mig att inte behöva bära hela tiden. Men från det ena till det andra, titta på ena bilden vad jag tycker är bra att ha för hemma träning. Enkla och billiga saker som man lätt kan packa med sig när man ska ut och resa 😀

  Ursäkta röran på bilden med laddare och träningsstrumpor! :PPP

 • Skönhet och hälsa,  Vardag

  Golf

  Jag har provat golf tidigare men inte riktigt fastnat för det. Men senaste tiden har jag bett mamma att få följa med. Bara tanken på att få vara ute några timmar tycker jag låter underbart i mina öron. Det blir att man är mycket hemma med en liten då hon behöver sin sömn etc. Så, jag ville ge det ett försök till. Och tro det eller ej, men denna gång tyckte jag faktiskt om det! Vi gick nio hål, möjlighet för 18 men det kändes lite för mycket för mig som nybörjare. Vi var nog ute i två timmar så det tar ju tid och ännu längre tid om man inte kan. Men skönt var det. Det kändes som att jag hade varit på ett 40 min träningspass. Hela kroppen har fått jobba och jag sov så gott. Tack för den stunden!

  innan vi gick ut på banan.