• Vardag

  En helt vanlig dag

  Jag har vilat lite från bloggen, inte orkat skriva. Det har varit tungt med magen här hemma 😛 Och jag orkade inte ens måla några ägg!
  Nu i Måndags var jag på tillväxtkontroll då min barnmorska ville säkerställa att fostret växer normalt och inte för snabbt och stort. Jag gick hela förra veckan och var orolig för detta men det känns bättre nu efter kontrollen då det visade en fullt normal storlek på bebis i dagsläget. Jag har hört massa historier från nära och kära som fött stora bebisar, vilka risker och vad det medför så därav min oro. Visst är det viktigast att barnet är friskt i slutändan men det är inte roligt för mig som gravid att få utstå detta. Så jag håller tummarna att allt fortsätter normalt nu sista veckorna. Jag är inne i vecka 33 nu så inte långt kvar! Det ska verkligen bli mysigt att få lukta på en nyfödd bebis igen. De doftar så gott! Lite sömn kommer det bli, kanske inte så mycket uppdateringar här men så får det vara. Bebisbubblan är ju lite speciell, men vem vet, jag kanske upplever den annorlunda denna gång.

  Jag har inte tagit så många bilder denna graviditet då jag inte tycker det är så roligt att vara gravid. Man är bara större och otymplig, svullen och hormonerna far omkring. Man känner inte igen sin kropp, det är som att man inte är hemma. Jag har inte mycket kläder som kan bäras vilket gör det jättetråkigt och jag vägrar köpa en massa mammakläder som ändå inte kommer att användas sen. Jag verkligen avskyr att gå upp i vikt trots att jag vet att det är naturligt när man är gravid. Det spelar ingen roll vad folk säger, att man är fin etc etc det är hur man själv känner sig. Men jag försöker att inte hänga upp mig alltför mycket på det. Det får bli en massa promenader sedan med vagnen :PP Hoppas ni får en fin vecka, nu ska jag fortsätta att jobba.

 • Vardag

  Måndag

  Snart är det lite påskledigt och det ska faktiskt bli jätteskönt. Jag jobbar dock hemifrån och man kanske tycker att då behöver väl inte du ha ledigt! Jag kan väl säga såhär, herregud vad det är svårt att jobba hemifrån. Inte alls kul! Ledigheten gör ju så att man släpper jobbet oavsett om man är hemma eller på kontoret. Jag tänker på alla de som har jobbat hela året hemifrån. Jag älskar ju det sociala med mina kollegor, älskar att komma in på kontoret etc.
  Att vara gravid andra gången är också lite jobbigare, det har gått bra men senast kontrollen som jag hade så vill min barnmorska att jag ska på en tillväxtkontroll, dvs extra ultraljud för att se så att fostret växer normalt eller om hon växer snabbare och större än vad hon ska. Jag har inte påvisat någon graviditetsdiabetes tackolov men min mage är större denna period än vad den var första graviditeten samt enligt deras mått så är magen större för denna vecka. Det kan vara en massa vatten och behöver inte vara något med fostret. Är det så att fostret är större så ska de sätta igång mig tidigare och inte vänta till vecka 42. Så ja, lite nervös och orolig är jag för detta :/

  Bild från Ellos

  Annars längtar jag till lite värme, få möjlighet att börja träna igen och komma in i mina kläder vilket kommer ta lite tid. Jag trånar just nu efter dessa härligheter från Ellos. Deras vårkollektion med Elin Lannsjö är så vacker! In och kika 😀

 • Vardag

  8:e mars

  Idag är det internationella kvinnodagen som är en jätteviktig dag! Jag ska inte skriva något politiskt då bloggen inte är inriktad på det men jag vill bara påminna oss kvinnor idag att inte glömma varför det är så viktigt. Det är bara en av många händelser som kvinnor före vår tid faktiskt har kämpat åt OSS, och framtiden, så att vi kan göra det vi gör idag. Men jag tror att vi tyvärr måste fortsätta kampen. Det finns mycket kvar att göra 😀 Hoppas ni alla har fått fin uppskattning av nära och kära.

 • Vardag

  Härlig helg

  Jag får en sådär härlig känsla att påsken börjar närma sig vilket betyder att våren börjar närma sig. Det är mer ljust nu när man vaknar och mörkret faller inte längre tungt på eftermiddagen. Att snart börja pynta lite till påsken är kul. Måla vackra ägg, köpa hem lite påskris och planera inför en god middag. Varje år sker ju är konstrundan i Skåne vid denna tidpunkt, ska inte påstå att jag har varit en trogen anhängare men visst har man tagit sig ett varv. Tråkigt dock då förra året blev inställt och det lär väl inte ske detta året heller.

  Under April månad ska vi se till att få vårt golv bytt här hemma så det hinns med innan nästa lilla bebis kommer. Vi har valt ut ett snyggt golv som ska läggas i hela lägenheten. Köket kommer vi dock vänta med då planen är att få köket bytt nästa år så då är det inte lönt att lägga golvet där ännu.

  Soffa, förvaringsmöbler och lite annat har vi kvar att fixa men annars så tror jag vi är ok för nu. Allt tar ju tid och kostar pengar så det görs ju inte alltid på en dag även om man gärna önskar det! Och jag som har mer tid hemma hade velat att allt skulle fixas direkt då jag ser det hela tiden. Lite jobbigt, jag tror att jag skulle behöva detoxa mig lite från alla inredningsflöden, vackra pinterestbilder och annat…

  Nedan bild på Elena från gårdagen 😀 Nu måste jag se till att få i oss frulle!

 • Vardag

  Tips på glada bloggar!

  Trots att jag bloggar själv och har nu gjort det sedan 2014! så läser jag inte många andra bloggar. Är inte det knasigt? Men några jag faktiskt tycker om att följa tänkte jag dela med mig av och kanske blir ni inspirerade till något nytt. Vi i skandinavien är ju kända för att följa strömmen när det gäller allt från beteende till mode. Vi är lite för ‘rädda’ att sticka ut trots att det finns den klick av människor som gör det. Därför kan jag tycka det är roligt att vi har hela världen i vår hand. Att följa någon på Instagram som bor i Barcelona eller någon från Nya Zeeland är ju jättekul!

  A beautiful mess

  Denna blogg blev jag introducerad av en fotograf som jag jobbade med i början av min karriär som mäklare. Efter att jag började följa dessa två systrar så har jag varit hooked! Jag älskar hur de leker med sin kreativitet, färger, tips på DIY och de har även utvecklat appar. Jag har varit en trogen följare i 7 år och använder deras appar för film samt foto. Alla bilder som jag lägger upp på Instagram redigerar jag med deras snygga filter. Appen för bilder heter A color story och för filminspelning är det Filmm.

  Collective Gen

  En annan blogg som jag älskar är en tjej som är från Australien, Geneva heter hon. Också trogen följare till allt hon gör. Det som gör att jag följer vissa är hur det känns och hur de verkar vara som personer. Om det känns som någon jag skulle vila hänga med så blir jag en klar anhängare! Hon gör också massa DIY projekt men använder andra färgpaletter som hennes favoriter. Jag älskar också att få drömma mig bort till ett klimat som vi tyvärr inte har i Sverige. Kanske det som gör att jag fastnat? Länken som jag har under profilen för att gå in och följa mig på olika plattformer är från hennes Milkshake.app

  Trendenser – Frida Ramstedt

  Jag följer även svenska bloggar så som sveriges största inredningsblogg Trendenser. Frida Ramstedt skriver om inredning, design och allt det senaste. Jag gillar också hennes ton att skriva på vilken känns ödmjuk och helt enkelt bara skitbra! Här på hennes blogg upptäcker jag massa nytt, snygg design och annat roligt.

  Underbara Clara

  Att gå in på hennes sida är inte bara roligt men känns så välkomnande och som att komma hem till henne på en kopp kaffe. Jag älskar hennes sätt att skriva på, bilderna hon tar är så härliga och livet på landet är väl en romantisk dröm för min del. Hon har skrivit böcker, driver pod och annat. In och kika vettja! Hennes blogg är också en av Sveriges mest lästa och det kan jag förstå.

 • Vardag

  Söndag

  Elena har mått bättre så vi åkte ut över helgen till min pappa och sov där. Skönt att komma ifrån stan lite. Vi har faktiskt inte gjort mycket alls mer än legat på latsidan lite. Nu är vi hemma och njuter av eftermiddagen. Hoppas. ni har haft en fin helg.

 • Inredning,  Vardag

  Lugna dagar

  Jag kan inte påstå att jag är jättestressad här hemma. Det där med att ha mycket att göra, så känner inte jag alls. Just nu är det sådär lite lagom, kanske en aning för lagom. Parallellt med jobbet ser jag till att måla Elenas rum. Väggen med berg målas nu och det tar lite tid men snart färdigt!

  Jag har köpt rislampan till henne från Granit! Jag valde den bruna färger som kommer passa bra med resten av färgerna till rummet. Det kommer bli en varm och mysig känsla åt henne. Samtidigt fyndade jag tvål och en liten måttsticka som jag har slängt ögonen på tidigare. En onödig men icke onödig sak att ha hemma. Kostade just nu bara 10 kr! Glömde ta bild på hur den ser ut men man dra ut måttbandet på sidan av träkuben som ni ser på bild nedan. Kul va :PP