• Vardag

  När man jobbar hemifrån

  Bättre att ta det säkra före det osäkra. Känt mig lite halvkrasslig så bättre att hålla sig hemma. Inget nytt dock att kunna jobba hemifrån så mellan pauserna hinner jag med annat så som att möblera om 😀 Eh, jag blev helt enkelt trött på hur bordet stod i köket och ändrade om lite. Feng shuin här hemma blir uppdaterad och känns förnyad. Sen e det bara några snygga tavlor som ska upp på väggen…Måste ta tag i det nu när jag har tid. Tyvärr så är golvet inte det snyggaste. Vi har valt att inte byta ut det då det är i okej skick men jag skulle helst vilja byta till ett annat som inte är så gult. Hoppas jag kan övertala mannen.

 • Karriär,  Vardag

  Att mäkla i dessa tider

  Såklart är man nervös, såklart vill man att allt ska gå över på en vecka och gå tillbaka till vanligt. Men nu ser det inte ut sådär. Och vi vet ju också om att världsekonomin svänger med jämna mellanrum. I detta fall, via ett tråkigt virus. Men jag försöker vara positiv (vissa dagar mer negativ), köra på med mitt nätverk och få folk att förstå att vi också jobbar aktivt med att följa riktlinjer enligt vår regering och folkhälsomyndigheten.

  Vi får se fram över om bostadsmarknaden kommer att bli påverkad med sänkta priser, vi tror dock inte det eftersom det kan ju bidra till sänkta räntor igen. Men vi får se. Så i år blir det inga planer på någon semester, den får nog hållas hemma. Jag hoppas på att vi får en fin sommar, det hade hjälpt i allt detta som sker.
  Kanske verkar det som att jag upprepar mig i ämnet om corona men svårt att inte göra det. Vi startade veckan med måndagsmöte och högst upp på listan handlade just om covid-19 och om hur vi upplever allt bland våra kunder. Lite blandade uppfattningar där, just nu svårt att ta på.

 • Vardag

  Vad kan man göra när man är hemma?

  Det känns väldigt konstigt med hela denna situation som vi står inför. Hela världen är i oro på en och samma gång. Det är nu vi måste vara enade och hjälpas åt. Det är nu vi visar medmänsklighet och solidaritet. Dock verkar det som att egoismen har levt länge vid vår sida och tyvärr gror större hos vissa i detta som nu händer. Men vad vet jag? Jag vet bara det jag ser och hör. Jag blir också ledsen över hur människor beter sig. Jag var på apoteket häromdagen för att köpa en liten förpackning medicin, och framför mig står en ‘välbärgad’ kvinna med en korg fylld av saker. Jag stod och funderade på hur hon ens kom på tanken att fylla sitt egna fina apotek där hemma. Hur hennes tankar går kring detta. Hon köpte med sig sånt som jag undrar om hon någonsin kommer få användning av.

  Men vad kan vi då göra? Jag tycker att alla får ta sitt ansvar och kan man jobba hemifrån så gör det. Spring inte omkring och tro att ni är immuna mot detta. Jag ser till att ta detta på allvar. Nu hade jag också lite tur i oturen att få sjukt ont i ryggen igår vilket tvingade mig att stanna hemma förutom naprapatbesök, en privatvisning sedan resten hemifrån. Men i allt detta så kan man ju göra småfix där hemma som man inte hunnit med. Det är rätt mysigt 🙂

 • Inredning,  Vardag

  Ryggont

  Jag vaknar kl 06:00 med att knappt kunna röra på mig! Paniken kommer och jag tänker direkt att jag är smittad! Det första jag tänker på är symptomen de pratar om gällande covid-19. Har jag feber? Kan jag andas? Har jag ont i halsen? Amen ni förstår själva hur nervös man blir. Nej, jag har bara så ont i ryggen, helt stel och kan knappt röra på mig. Upp ur sängen som en stel pinne tar jag mig till köket och letar efter Alvedon, Voltaren, Ipren, något som kan hjälpa! Eftersom jag är själv hemma så blir jag ännu mer stressad och paniken växer. Vem ringer jag först om inte min mamma! Nu när jag skriver detta så är det lite komiskt. Mamma är alltid mamma. Oavsett om man är gift, bor i samboskap, lever ensam så är mamma den. Kanske inte för alla. Kanske är pappa den som är viktig.
  Men vad jag vill ha sagt med detta, om man bor själv och blir orolig så finns det också grannar. I helgen knackade jag på min granne, då hon är pensionär, bor själv, är i riskgruppen och ska absolut inte ta sig ut i dessa tider. Jag hörde med henne om hon behöver hjälp med något som tex handla mat. Fråga varandra, hjälp varandra så mår vi bättre:D

  Bild är för två år sedan när vi renoverade och sov i vardagsrummet.

 • Vardag

  Nytt från ZARA

  Jag sprang förbi Emporia i helgen för att köpa present. Det var typ folktomt! Bästa möjligheten att prova lite kläder i lugn och ro hehe. Jag har utmanat mig själv med #säkerstilchallenge att inte handla något nytt på 3 – 6 månader (tror det var något sånt). Jag har klarat det i ca tre månader! I detta har jag också lyckats sälja av kläder, rensat garderoben på nytt och tjänat en liten slant. Men nu kände jag att jag behöver nytt eftersom jag har rensat gammalt! En tur in på Zara och provade jeans och annat. Det blev detta. Jeans och jacka/kofta. Vad tycker ni? Funkar till jobb också?

  Älskar klippta jeans!

 • Vardag

  Det blev en bra lördag

  Trots hela veckan av oro och ångest över coronaviruset så blev det en fin lördag igår. Även idag ska jag se till att få en skön söndag. Men jag erkänner att jag har varit orolig denna vecka, inte haft största fokus på jobb, oroat mig över min familj som just nu befinner sig i Serbien. Där är de säkra men det är hemresan som oroar mig. Jag har gått och oroat mig om jag kanske är sjuk eller inte. Jag har oroat mig över vad som kan hända med vår världsekonomi, hur ska det gå för bostadsmarknaden och så vidare. Massor av saker har snurrat i mitt huvud. Jag har följt nyheterna slaviskt, vilket jag inte brukar göra. Då får jag tanken, varför just nu? Förra veckan var jag inte så orolig. Jag har inte varit orolig tidigare när det har härjat av svininfluensa eller kräksjuka. Så varför just nu? Svårt att själv svara på det men kan det vara en kombination av att jag är förälder och media som pratar om det hela tiden. En mamma som är orolig, en syster som jobbar inom vården som berättar…ja ni ser. Alla är oroliga. Dock har jag inte låtit oron ta över med att hamstra hem en massa mat/medicin som många gör. Detta är galet och inte okej. Men ska jag gå in och prata om det nu så kommer jag aldrig sluta.

  Jag ska i vart fall njuta av söndagen och lyxa till det med denna goodiebag som jag fick igår. En härlig badbomb som doftar lavendel, mitt favvo te från CLippers och god choklad. Detta ska jag avnjuta idag.

 • Karriär,  Vardag

  Måndag

  Igår kväll släppte jag av min familj på flygplatsen. Så nu är jag ensam hemma i ca två veckor! Igår kändes det inte alls bra men idag känns det bättre. Man har liksom blivit ett och plötsligt sker en förändring. Men det är bara ett kort ögonblick tills man är hemma igen i tankarna och allt rullar på som vanligt. En påminnelse till alla er Instalovers! Glöm inte min nya roliga länk i bio till Milkshake som ni kan ta er till. Det är som en extra rolig hemsida med kort man bläddrar i. Där lägger jag upp andra roliga saker att läsa, inspiration om nya inredningsdetaljer med mera. Ett enkelt och roligt sätt att följa mig på. Nedan ser ni förenklat hur det ser ut. Lämna gärna kommentarer på sådant ni önskar läsa.