• Vardag

  Favorit i repris

  Jag har absolut inte köpt något nytt, då denna klänning är använd en gång på vårt dop till Elena. Men jag har lovat också att haka på hållbarhet i år! Så allt jag har på mig förutom strumpbyxor (då de alltid går i sönder efter en gång) är använt sedan tidigare. Skor, smycken, klänning 😀

 • Vardag

  Stockholm

  Då är det dags för en årlig kick off. Vi åkte tåg upp igår och idag har vi haft intressanta föreläsningar hela dagen. Nu är det en timme tills vi ska ses igen för middag och fest. Jag har åkt på en rejäl förkylning men överlever:P

  Eget rum ja tack!!!

 • Vardag

  Fem saker om mig

  Photo by Joanna Kosinska on Unsplash
  1. Jag älskar att spexa men som vuxen gör man det alltför sällan, om ens aldrig. Därför är jag glad att ha fått barn för nu kan jag få vara barn igen. På bilder så ser allt fint och seriöst ut (jag är ju ingen komiker) men jag kan vara ganska galen och inte bry mig så mycket om att saker ska vara perfekta.
  2. Jag älskar att sjunga, dansa och teater. Min stora passion i livet var/är musik. Jag ville bli musiker i många år (läste på estetiska programmet i Malmö med inriktning musik) men det ändrade sig. När jag var tio år gammal så stod jag framför spegeln och skrek halsen ur mig och sjöng till sånger från Celine Dion, Whitney Houston, Mariah Carey, Christina Aguilera, ja alla de tunga sångerskorna ni kan tänka er på 90-talet. Och idag är jag mäklare hehe.
  3. Jag har nu praktiserat yoga sen några år tillbaka och med tiden har jag intresserat mig djupare i det. Jag tror på Gud (är uppvuxen med att vara troende) och jag tror på att vi inte bara försvinner när vi dör. Jag tror det finns en mening med allt som händer och att det inte är slumpen. Spirituella saker tror jag absolut på och på spöken. Jag älskar att få gå till kyrkan och när jag besöker en ny stad i världen så brukar jag oftast se till att ta mig till någon kyrka. Dels för sightseeing, men mest för att få tända ljus till min familj och att be för de. Jag tycker kyrkan är en skön plats att meditera på.
  4. Jag tycker faktiskt inte om att laga mat. Jag tycker det är så tråkigt! Det är lite roligare att baka men även det är tråkigt. Jag följer oftast något recept när jag lagar mat annars så är det tomt i huvudet.
  5. Jag är en känslomänniska och jag är för rättvisa. Jag kan verka väldigt bestämd ibland och kanske har för starka åsikter men jag vill alltid väl. Elaka människor vill jag inte ha i mitt liv. Eftersom jag har känslorna utåt så kan det vara både på gott och ont. Jag blir faktiskt sårad om någon ska hålla på och kommentera saker, ni vet en sådan typ som egentligen har dåligt självförtroende och självkänsla men måste trycka ner andra för att må bra. Sånna människor tycker jag inte om. De tar bara på min energi men på nått sjukt sätt så kan jag ändå bli sårad av de. Jag är inte perfekt och kan också hamna i situationer som gör att jag känner mig obekväm och osäker. Så jobbigt men något jag faktiskt har på agendan att jobba på.

 • Vardag

  Lördag

  Jag tog mig upp imorse för att gå på Pilates. Först kände jag tröttheten i hela kroppen men kl var halv nio och passet började 9:45. Man måste avboka senast tre timmar innan, so no excuse! Upp och hoppa, en kopp kaffe, lätt frulle och iväg. Tur jag kom iväg, för det kändes så skönt i kroppen efteråt.

  Vad har vi mer hunnit göra idag? Inte mycket. Elena sover just nu, jag förbereder lite mat till henne, lyckats städa undan i köket, en kopp kaffe och framför datorn. Jag förbereder inlägg så jag har mer material till er så ni inte får vänta på mig alltför länge ;P

 • Vardag

  Fredag

  Då var det fredag igen 😀 Jag märkte nu imorse att det blev ljusare lite tidigare, inte kl sju på pricken men tror runt halv åtta. Kan det stämma? Underbart säger jag! Ni vet ju att jag är en sommarmänniska, eller jag får nog säga vår också men allt som blommar, solen och tanken på svala kläder. Japp, det är jag. Idag jobbar jag inte länge, ska in och förbereda lite möten inför nästa vecka, se till att försöka boka två till och sen bege mig. Jag ska också försöka skriva klart ett inlägg som ska ligga under menyn Mäklare då jag har nya tips & råd att skriva om. Önskar er en fin fredag! Tills dess in och kolla på Little Cirkus produkter till era barn. De erbjuder nu 30% till på Lördag.

 • Vardag

  Vakna upp i lugn och ro

  Eftersom jag är den enda som vaknar tidigt just nu så får jag ju se till att göra det mysigt för mig. Det är fortfarande mörkt när man vaknar och det kommer ta ett litet tag till innan det börjar bli ljust igen. Men tills dess vill jag tända ljus, mysa lite innan jobb, lyssna på en härlig pod när jag sminkar mig (ibland nyheterna) och bara omfamna en ny dag. Jag har aldrig tyckt om att stressa på morgonen, hatar det! Det är bättre att gå upp en halvtimme/timme tidigare och börja dagen bra. Jag ser ingen anledning att stressa. Och då tänker ni, vänta tills Elena börjar på förskolan haha. Jaja det förstår jag men då får jag bara se till att gå upp tidigare än henne 😀 Vi kan gå tillbaka till detta inlägg när det väl är dags så får vi se vad jag skriver då.

  Jag skulle vilja nämna att jag har ändrat alla mina menyer och kategorier till svenska. Jag har tänkt på detta länge men inte tagit tag i. Jag skrev ju ett tag på engelska men kände att det kändes aldrig rätt och jag kunde inte få ut vad jag ville i min text. Samtidigt så har jag haft svårt att placera vilken publik jag vill nå ut till. Men senaste tiden har jag äntligen fått rätt på saker och ting när det kommer till bloggen. Efter nästan sex år (borde räkna bort två då jag fick hjälp med egen domän 2016) så börjar jag komma till rätta, galet va! Men det tar tid att veta vad man vill ibland och vad ens visioner är när man börjar med något som tex en blogg. Jag hoppas att ni som följer mig ska fortfarande känna er som hemma här och skriv gärna till mig önskemål om vad ni vill se mer av. Jag har i alla fall bestämt mig för att dela med mig mer om mitt jobb. Inte bara fina bilder av bostäder men även tankar kring yrket, karriär och råd. Jag har lagt in en ny meny just om detta som heter Mäklare . Kul va! Oj, nu tickar klockan. Kram 😀

 • Tips & Råd,  Vardag

  Att komma igång igen som mäklare

  Photo by Essentialiving on Unsplash

  Jag har varit borta från marknaden en tid då jag har varit föräldraledig samt så avregistrerade jag mig en tid eftersom jag ville prova att arbeta med uthyrning. Men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Efter att ha varit hemma, haft tid att reflektera, tog en mini kurs inom inredning, ville starta eget (skickade in ansökan men fullbordade inte den) så bestämde jag istället att skicka iväg ett CV till Fastighetsbyrån.
  Jag blev kallad på möte och efter några möten, kändes det bra och nu är jag igång igen som fastighetsmäklare. Varför tog jag då en omväg? Man måste våga för att veta vart man ska landa. Jag är inte rädd för att misslyckas. Efter att man har fallit så reser man sig upp igen. Nu har jag inte direkt misslyckats i något men jag valde faktiskt att stanna upp lite efter nästan fyra år som mäklare, vilket innebär att då var jag redan inne i jobbet men valde att ta en omväg. Detta medför nu en ny startsträcka, men inte riktigt samma som när man är nybörjare.

  Hur gör man då när man har varit borta från marknaden? En marknad som går så otroligt snabbt framåt, nya mäklare, gamla mäklare, tuffa kunder, konkurrens mellan företagen och en massa armbågar utåt. Jag säger att man bara kör. Något som de flesta INTE tycker om att göra är att ringa kalla samtal men detta är nyckeln till att komma igång. Jag har lyckats boka (räkna med att någon kommer avboka) sex möten på att bara ringa kalla samtal. Ingen har lett till en affär ännu men det är inte det som är viktigast. Det som är viktigt nu och som ligger i fokus är att komma ut på en massa möten. Självklart får man boost av företaget som man jobbar på men man måste även boka egna möten. Det räcker inte att rulla tummar.
  Här kan jag erkänna att ett av mina misslyckande från innan är att jag blev lat. Jag slutade att ringa nya kunder för att jag tyckte det var tråkigt. Istället slösade jag tid på att beklaga mig, undrade vad jag gjorde för fel, varför blev det inte fler affärer? Jag la min energi på negativitet och med detta slutade jag att jaga. Som ni förstår så har jag verkligen reflekterat noggrant över vad jag har misslyckats med för att uppnå mina mål som mäklare och för att det ska hela tiden gå framåt. Jag gick tillbaka till mitt första år som mäklare (som faktiskt gick hyfsat bra) och insåg vad jag gjorde då. Det var att hela tiden jobba på nya kunder. När man slutar nätverka och knyta nya kontakter då tappar man tyvärr mycket i jobbet. Så mitt fokus just nu är nya möten 😀

  Photo by You X Ventures on Unsplash