Tips & Råd,  Vardag

Att komma igång igen som mäklare

Photo by Essentialiving on Unsplash

Jag har varit borta från marknaden en tid då jag har varit föräldraledig samt så avregistrerade jag mig en tid eftersom jag ville prova att arbeta med uthyrning. Men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Efter att ha varit hemma, haft tid att reflektera, tog en mini kurs inom inredning, ville starta eget (skickade in ansökan men fullbordade inte den) så bestämde jag istället att skicka iväg ett CV till Fastighetsbyrån.
Jag blev kallad på möte och efter några möten, kändes det bra och nu är jag igång igen som fastighetsmäklare. Varför tog jag då en omväg? Man måste våga för att veta vart man ska landa. Jag är inte rädd för att misslyckas. Efter att man har fallit så reser man sig upp igen. Nu har jag inte direkt misslyckats i något men jag valde faktiskt att stanna upp lite efter nästan fyra år som mäklare, vilket innebär att då var jag redan inne i jobbet men valde att ta en omväg. Detta medför nu en ny startsträcka, men inte riktigt samma som när man är nybörjare.

Hur gör man då när man har varit borta från marknaden? En marknad som går så otroligt snabbt framåt, nya mäklare, gamla mäklare, tuffa kunder, konkurrens mellan företagen och en massa armbågar utåt. Jag säger att man bara kör. Något som de flesta INTE tycker om att göra är att ringa kalla samtal men detta är nyckeln till att komma igång. Jag har lyckats boka (räkna med att någon kommer avboka) sex möten på att bara ringa kalla samtal. Ingen har lett till en affär ännu men det är inte det som är viktigast. Det som är viktigt nu och som ligger i fokus är att komma ut på en massa möten. Självklart får man boost av företaget som man jobbar på men man måste även boka egna möten. Det räcker inte att rulla tummar.
Här kan jag erkänna att ett av mina misslyckande från innan är att jag blev lat. Jag slutade att ringa nya kunder för att jag tyckte det var tråkigt. Istället slösade jag tid på att beklaga mig, undrade vad jag gjorde för fel, varför blev det inte fler affärer? Jag la min energi på negativitet och med detta slutade jag att jaga. Som ni förstår så har jag verkligen reflekterat noggrant över vad jag har misslyckats med för att uppnå mina mål som mäklare och för att det ska hela tiden gå framåt. Jag gick tillbaka till mitt första år som mäklare (som faktiskt gick hyfsat bra) och insåg vad jag gjorde då. Det var att hela tiden jobba på nya kunder. När man slutar nätverka och knyta nya kontakter då tappar man tyvärr mycket i jobbet. Så mitt fokus just nu är nya möten 😀

Photo by You X Ventures on Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *