Karriär

Funderar du på att bli mäklare?

Photo by Marek Levák on Unsplash

Det är lätt att tro att mäklaryrket är spännande, fascinerade och bara så enkelt. Vadå då? Det är ju bara till att ta in och sälja en bostad och så tjänar man massor på det. Sen behöver man inte göra mer. Eller som andra tror, att vi bara står och visar en lägenhet sen är det klart.

Nej, så enkelt är det inte. Om du går i funderingar att plugga till fastighetsmäklare så ska du först ställa dig några frågor och tänka till innan du bestämmer dig. Känns svaren bra, grattis! Då ska du absolut hoppa på utbildningen 😀

Tycker du om att sälja? Om du svarar nej på detta så kan du glömma att börja studera till mäklare. Välj då en annan utbildning. För detta är ett yrke med ren sälj. Du ska sälja dig själv, varumärket du jobbar för och sedan bostaden som du förmedlar åt säljaren (ägaren).

Är du villig att jobba hårt? Ett måste för att klara detta yrke! Kan hända att det blir långa dagar. Jag har som max jobbat till ett på natten en gång (då började jag en vanlig arbetsdag kl 8:30). MEN detta var en väldigt speciell dag och försäljning. Men det kan hända.

Tycker du om att jobba med människor? Också ett måste. Du får inte glömma, det är privatpersoner som lägger i princip hela deras ekonomi i dina händer. Viktigt jobb med mycket ansvar.

Är du duktig på att organisera dig? Jobbet erbjuder flexibla arbetstider, dvs du sätter dina tider men under ansvar. Det är så viktigt att planera sina dagar och att vara organiserad samt ha disciplin. Kan du inte detta och har du inte det så kan jobbet göra dig väldigt stressad. Det är så många mäklare som är stressade, vissa orkar en kort tid att jobba sen slutar de. Just för att de är pressade och vill se resultat hela tiden men de låter jobbet styra deras kalender än tvärtom. Du måste ha kontroll över hur du styr kalendern, kundmöten och annat. Det tillkommer även mycket administration i jobbet.

Är du en bra/dålig förlorare? Detta är på gott och ont. Bra eftersom jobbet innebär resultat samt resultatet styr din lön. Men om man inte vågar misslyckas eller klara av ett nej från kunder då ska man inte arbeta som mäklare. Här måste man acceptera tidigt att kunden inte kommer välja dig alla gånger som fastighetsmäklare. Oavsett om du har gjort ett bra jobb eller inte. Så tappa inte självkänslan här. Det är bara till att fortsätta.

Photo by Marek Levák on Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *