Mäklare – mitt jobb

Att arbeta som fastighetsmäklare är ett spännande yrke för många. Jag får alltid en reaktion när man nämner att man är mäklare. Det som oftast händer först är att folk tittar med stora ögon och säger ‘Aah, ni jobbar kvällar och helger’, eller så säger de ‘Ni tjänar bra’.
Vad svarar man på detta när man har fått höra frågorna tusen gånger om? Frågan gällande lönen är så tröttsam och faktiskt väldigt oförskämd. För det är verkligen upp och ner. Du kan tjäna väldigt bra, MEN du kan också tjäna väldigt dåligt. Det tar tid att jobba in sig på marknaden. Första året som mäklare är ett kämpigt år. Andra året blir lite lättare men det är upp till var och en. Jag tänker inte grotta in mig på lön, kort svar bara, man måste tänka som ett eget företag helt enkelt. Och gällande arbetstiderna, nja, du jobbar inte hela tiden. Jag kan gå mitt på dagen och uträtta privata ärenden som jag faktiskt inte kan göra på någon annan arbetsplats där man har fasta tider. Branschen har ändrats väldigt mycket och idag krävs det inte längre att man är tillgänglig 24 / 7. Absolut inte!
Nu är det 2020 och jag är tillbaka i jobbet. Jag har som mål detta år att dela med mig mer av mitt jobb, händelser, affärer, visningar och annat som dyker upp längst med vägen. Jag kommer inte dela med mig av mina kunder eller utelämna någon. Men mina bostadsförsäljningar kan vara roliga att få se då och då. Helt enkelt erfarenhet ska in i bloggen. Kanske finns det någon som sitter och drömmer om att de vill bli mäklare, eller redan har påbörjat utbildningen. Då hoppas jag vara en inspirationskälla till er 😀