Kläder&Skor,  Mode

Mina second hand fynd

Det är mycket snack kring miljötänk och det går inte en dag då något nytt poppar upp om det på Instagram. Jag upptäcker det hela tiden. Nya små företag med nya idéer som ska vara bra för vår miljö. Även snacket om att skänka saker till olika organisationer pratas det mycket om. Men när jag tänker tillbaka så har vi (i vår familj) alltid skänkt eller gett bort till andra. Som barn åkte vi ner, hela familjen, till mina föräldrars hemland, bilen fylld med saker som skulle ges bort till de som behövde det mer. Men jag vet inte om mina föräldrar hade en tanke på att även det var bra för miljön. För jag kan inte påstå att de någonsin pratade om detta.

Att se prinsessan Victoria på tv, plocka skräp tillsammans med sina barn så tänkte jag direkt på min uppväxt. Det fanns inte på kartan att man skulle ut och plocka skräp för att rensa upp. Vem gjorde det?

Första gången jag själv köpte något på Myrorna var i gymnasiet. Jag cyklade dit med några vänner. Jag minns än idag vad jag köpte. Bland alla kläder hittade jag en knallrosa stickad oversized tröja i någon akrylblandning och ett par jeans som var sådär perfekt bagy, allt för under hundra kronor! På den tiden var jag en tvättäkta estet. Lockarna var inte stylade med någon dyr kräm, bara frissiga. Svart kajalpenna under ögonen, gul/grön/röd ögonskugga och nitskärp inköpta från Schock. Att gå in på Myrorna och handla kändes lite märkligt då jag inte alls var uppvuxen med det. Mamma tog oss alltid till JC eller någon annan fin butik på Mobilia. För henne var det faktiskt väldigt viktigt hur man framstod inför andra.

Allt detta är rätt intressant då jag idag älskar second hand och ser inga problem med det. Men jag är också lite ‘skadad’ från barndomen att allt ska vara rent och prydligt. Jag gillar att få fynda via marketplace på Facebook eller Shpock. Alla dessa nya appar och hemsidor som vunnit över blocket, tycker jag har lyckats riktigt bra. Jag har till och med köpt av någon Influencer via Instagram som gjort en egen bloppissida. Till Elena letar jag konstant efter second hand, speciellt ytterkläder som är dyrt. Barnkläder är Lik som många andra, har jag kärat ner mig i märken som Mini Rodini, Tiny cottons, Play up, P.O.P mm. Alla dessa är dyra men håller väldigt fin kvalité vilket gör det möjligt att köpa de begagnade. Jag fick massor av systerbarnens kläder som Elena har kunnat använda. Helt galet att jag har kunnat återanvända strumpor till henne som är från P.O.P. Det kallar jag för bra kvalité! Jag köpte senast leggings från H&M men har redan upptäkt hål i byxorna. Jag måste säga att det är faktiskt det sämsta med deras kläder.

Jag är numera inte riktigt en estet tjej stilmässigt, och idag skulle jag nog inte sätta något namn på min stil. Det var väldigt viktigt i tonåren dock.

Jag skulle nog vilja säga att jag älskar märken och design! Men jag älskar lika mycket något som fyndas och är superbilligt. En mix är väl ändå roligast.

Jag köper gärna lite dyrare då och då men jag överkonsumerar inte. Tanken på att ha för mycket saker får mig faktiskt att må dåligt. Jag vill använda det jag köper. Sen får man inte glömma att jag har en extra förkärlek för mode. Att experimentera med stil och kläder har jag alltid gjort. Dock har jag tonat ner väldigt mycket pga hur mitt nuvarande jobb ser ut. Men när jag arbetade i klädesbutik då var jag inte rädd för att testa, det var ju så roligt! Stil är ett sätt att uttrycka sig på, jag tycker det är helt underbart att se hur folk vågar. Jag kan sakna tiden i Köpenhamn och även London, där folk vågar tänja på gränserna. Underbart!

Nedan bilder ser ni sådant som jag köpt via en bloppis (privatperson via insta) och Shpock från privatperson. Jag sålde själv senast via dessa sidor och det går verkligen undan att få iväg saker. Så länge man prissätter det rätt. Meningen är ju att det ska vara roligt att fynda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *