Vardag

Planering inför the Big day

Nu är vi där. Augusti 2017. Vi gifte oss vintern 2015 borgerligt i Stockholms stadshus. Det hölls en mysig middag för bara enstaka personer och inte något storslaget, MEN helt underbart och personligt. Inga förväntningar, planerades snabbt under tre månader och vips så var vi klara. Tack vare min mami och sis som hjälpte oss.

Klänning för första tillfället – Mamma och jag gick in i en butik. Jag frågade butiksbiträdet om hon hade någon puderrosa klänning. Hon hade en som hängde på lager och var planerad att skickas tillbaka till deras butik i Köpenhamn. Jag har väl aldrig riktigt drömt om hur mitt bröllop ska vara. Det finns de som redan haft hela planen färdig, vilket är fantastiskt. Men jag vet två saker som jag tänk. Ett – önskan att få gifta mig i en designersklänning, då menar jag en ikon för oss kvinnor. Från en person med karaktär och som har satt sin historia. Det blev Diane Von Furstenberg. Vilken känsla! Hennes berömda ikoniska omlottklänningar. Det blev en ljus puderrosa i spets. Jag kände mig stolt. En andra sak som jag tänkte OM jag någonsin skulle gifta mig, var att få gifta mig i kyrkan. Med mamma som överlämnar mig. Denna önskan får jag nu. Om exakt en vecka så ska mamma gå vid min sida. Som hon gjort i alla mina år, sedan den dag jag föddes.

Efter november 2015, började vi planera så sakta inför det stora bröllopet. Vi bestämde oss för Belgrad. Eftersom vi har fina minnen tillsammans därifrån. Och jag älskar Belgrad. Det är en speciell stad med känsla. Gammalt och urbant, inte några vackra stränder som Kroatien eller Italien erbjuder. Men en annan historia, en atmosfär som är härlig. Den stora floden Sava och Donau korsar varandra. Gamla stan är mysig och restauranger överallt. Och mycket mer.

Tillbaka till bröllopsplaner. Som sagt, vi började tidigt att planera. Jag började spara ner massa inspirationsbilder från google, Pinterest, Instagram med mera. Det finns så mycket fint och det är jättesvårt att veta exakt. Men om man bara spara en massa bilder, bestämmer vilka färger man tycker om, blommor etc så får man till slut en helhet av det. Jag har tillslut bara gått efter det som känns rätt och som associerar oss. Här nedan ser ni några av bilder som jag la in i bröllopsmappen. Jag har till och med varit noggrann med hur jag vill att bröllopsbilderna ska vara. Får hoppas det blir som jag tänkt mig. Bilder kan man ju inte ändra på sedan hehe. Viktigast av allt, nu ska vi bara ha roligt och njuta! Jag fick ett bra råd av en kund till mig. Hon sa att jag inte ska vara nervös för då kommer jag inte att komma ihåg något. Om jag skulle trilla så gör det inget.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *