Karriär,  Tips & Råd

Söndagsvisningar – Ja/Nej?

Måndag och en ny vecka sätter igång. Normalt så börjar en mäklares vecka på en Söndag. Eller så har jag känt att den gör det då jag oftast har visningar denna dag. Jag har länge tänkt och försökt att undvika söndagsvisningar. Detta för att kroppen och psyket orkar inte jobba sex dagar i veckan. Det är inte rätt och inte hälsosamt. Jag har försökt att undvika att jobba på Fredagar för att få två lediga dagar. Detta är svårt att undvika. Det finns mäklare som jag känner som alltid har haft detta tänk. De arbetar inte med visningarna på Söndagar utan gör det på veckodagarna. Det gör ju jag också därför tänker jag, varför ens ha visning på en Söndag?

Äntligen så har man gjort en undersökning hos oss svenska mäklare angående detta. I Norge vill inte mäklarna arbeta en Söndag och nu har vårt Mäklarsamfund också sett över detta. Vi här hemma vill heller inte arbeta på Söndagar. Vi vill också få ledigt de dagar som man ska ha ledigt för att vila upp sig. Det är många mäklare som mellan 30-40 års åldern som tyvärr lämnar yrket just på grund av detta. Man bildar familj och vill ha helgerna med familjen. Så tänker jag också. Jag har dock lagt in en visning nu nästa Söndag men kommer själv hädanefter att jobba så mycket på veckodagarna med visningar. Jag har alltid haft visning under veckodagarna och bostäderna säljer även dessa dagar. Det finns inget bevis/undersökning på att en bostad säljer bättre en Söndag än en Onsdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *