Inredning,  Karriär

Stylisten Erika Briggner hjälper oss att inreda

Det här med att styla ens bostad inför en försäljning är A och O idag. Det är nästan så att det är krav på att se till att bostaden är fint stylad annars så säljer den inte. Nej, riktigt så är det inte, men vi vet alla att vi scrollar snabbt bort tråkigt stylade och opreppade bostäder på Hemnet. Vi får liksom inte det där suget att titta vidare alla gånger. Med min erfarenhet som mäklare så menar jag att om en bostad ska få fram sin fulla potential så är det via homestyling. Den ska få fram sina bästa sidor och förmedla en känsla åt intressenterna att här vill de bo. Det är där stylisterna kommer in och gör sitt jobb.

Jag befinner mig hemma hos Erika Briggner, som driver Rum och Miljö Skåne. I hennes mysiga etta i centrala Malmö känns det riktigt hemtrevligt och ombonat. Det märks att stylisten bor här då hon har prickat rätt med både färg och form. Det finns en tanke bakom varje liten detalj. Jag infinner mig i sobra färger och en mix med olika material som ger en härlig balans.
Erika vet verkligen hur man ska får ordning på sin bostad inför en försäljning. Det är så roligt att få följa med hennes stylingar på Instagram. Hon uppdaterar titt som tätt med något nytt, före och efter bilder och även under sina stories får man hänga med i dessa fina förvandlingar. Det bästa med allt är att man får så mycket nya tips och idéer på hur man själv kan göra om där hemma. Eftersom styling och inredning går hand i hand med mitt yrke så tycker jag att det är passande med ett inlägg om just detta. Jag frågar experten!

Vem är Erika Briggner?  ”Jag är en 25 årig skåning som numera är bosatt i Malmö och älskar pasta, resa och att få arbeta kreativt genom att skapa tilltalande miljöer. Efter att jag blev färdigutbildad certifierad inredare/homestylist startade jag upp Rum och Miljö i Skåne (homestylingverksamhet) sommaren 2018″.

Motivation att driva eget, rädslor och utmaningar. Vad säger du om det?
”För mig var det verkligen inte självklart att jag skulle bli företagare från början. Det var en stor utmaning att främst våga köra igång och sedan sätta sig in i allt från redovisningen till att bygga upp ett lager och etablera sig på marknaden. Men det som drev mig var ju att det var min chans till att kunna arbeta med det jag brinner för. Man bör ha tålamod och vara beredd på att det kommer ta tid men det har varit det bästa beslut jag har tagit! 

Hur ser trenderna ut för i år? “Jag ser mycket av jordnära toner, beige som jag personligen älskar, fokus på trä och naturmaterial som är hållbara materialval. Sammet och manchester går lite hand i hand och är snygga att blanda med andra material. Detaljer är något som ALLTID varit viktigt inte minst när det kommer till stylingar. Då fokuserar jag mycket på detaljerna för att få ihop helheten.  Men tänk hellre få- noga utvalda, gärna större detaljer än många – då det lätt blir plottrigt. En snygg vas med höga torkade växter i kan ju verkligen sätta känslan i ett helt rum!” 

Vågar man sig på färg på väggarna eller är det bara vitt och fräscht som gäller? “Ja, absolut!! Älskar väggar som inte är vita, det gör faktiskt otroligt mycket för känslan i ett rum. Sen ska man alltid tänka på ljusinsläppet och inte välja en för mörk färg i små rum då det gör att de upplevs mindre. Men så snyggt med beiga, grå och dämpade grågröna nyanser på väggarna enligt mig!”

Vi ser mer färg på kök, vad tycker du om det? “Jag älskar det! Så kul att det finns olika alternativ och allt inte ser likadant ut även om jag personligen hellre sätter färg på detaljer så det är enklare att byta ut om man skulle tröttna… men såå snyggt!” 

Varför ska man styla sin bostad inför en försäljning? “Homestyling är ett verktyg för att optimera din försäljning genom att göra din bostad mer attraktiv, tilltala rätt målgrupp och därmed locka fler spekulanter till visning – vilket resulterar i ett högre slutpris. Alla blir vi hemmablinda och gynnas av att ta till professionell hjälp i form av duktiga mäklare, fotografer och stylister för en lyckad bostadsaffär.

Hur upplever du att försäljningarna går efter att du har stylat? “Jag följer alltid upp på Hemnet de bostäder som jag stylat och följer budgivningar samt noterar hur snabbt bostäderna säljs. För det mesta säljs bostäderna över utgångspris och det brukar gå undan! Det är alltid lika roligt att få meddelande från kunden eller mäklaren att det är sålt och dags att hämta stylingen!” 

Hur tänker du när du planerar en styling? ”Jag åker först ut på en konsultation och går igenom bostaden rum för rum för att se vad som kan göras. Ibland är bostaden tom och jag tar med mig möbler och ibland när det är möblerat kompletterar jag med exempelvis tavlor, textilier, växter och lampor. I samråd med mäklaren utgår jag sedan alltid ifrån målgruppen när jag bestämmer hur bostaden ska stylas, vilka rum som är viktiga och vad som bör framhävas. 

Vad är det som gör att du sticker ut från de andra stylisterna? “Jag skulle vilja påstå att det är mycket för att jag vågar färg, det är väldigt vanligt med neutrala färger när det kommer till homestyling men jag försöker alltid (i de bostäder som tillåter det) att tillsätta någon accentfärg som får ge bostaden ett eget uttryck och sticka ut från mängden på Hemnet”.

Tre färger som alltid fungerar, vilka? “Beigt, svart och brunt!” 

Hur tänker du kring hållbarhet idag som är ett hett ämne?  “För oss på Rum och Miljö strävar vi alltid efter att arbeta utifrån ett miljötänk. Jag har handlat en del second hand till mitt lager och jag använder mig mycket utav torkade växter som går att återanvända och även är SÅ snyggt! Så det är något som jag alltid kommer försöka utgå ifrån, både privat och i mitt yrke”. 

Här nedan ser vi bilder från några av Erikas stylingar på bostäder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *