Vardag

Uppdatering från senaste veckan

Jag har inte varit inloggad eller så aktiv på Instagram och det har varit så skönt. En paus då och då behövs, det har jag skrivit innan. Men jag ska uppdatera er. Jag har känt mig stressad, orolig och låtit ångest ta över. Som nybliven förälder försöker man anpassa sitt liv med en mini me men man upptäcker snart att det går ju inte att göra precis som innan. Det är som att ens hjärna inte hunnit med förändringen utan vill fortfarande säga ‘Jo, men jag hinner med att tvätta, handla, gå på stan etc etc samtidigt som Elena ska äta sova, aktiveras, hållas koll på….’ Jag är föräldraledig men vill hinna med ALLT! Någon som känner igen sig? Är det ett syndrom som dagens nyblivna föräldrar har? Varför kan vi inte bara pausa och göra en sak istället för tusen? Man låter tankarna ta över men man kommer ingenstans utan allt går bara runt i en cirkel. Så onödig tid man slösar på detta. Då krävs det något som händer eller att man pratar med någon för att bryta mönstret.
Det kom så lägligt igår. Mamma och jag var och lyssnade på Mia Törnblom. Hon är helt fantastisk. Hon är ärlig, rolig och får en att känna sig normal. Alla gör vi samma fel. Det var så skönt att lyssna på henne och hon gav oss verkligen ett gott skratt emellanåt. Jag kan varmt rekommendera er att lyssna på hennes pod. Så, idag känns det absolut mycket bättre. Mia sa att om man ska jobba på självledarskap som måste man träna varje dag. Så jag ska försöka följa hennes råd.
Jag ska svara på fyra frågor varje kväll – Vad var mindre bra idag? Lärdom av detta. – Vad har jag gjort bra idag? Stolt över. – Vad är jag glad för?. – Vad behöver jag hjälp med? Det är ju faktiskt rätt enkla och rimliga frågor. Då kör vi! 😀

Senaste dagarna, vad har hänt förutom ovan. Vi hade besök av min svärmor. Både Sorin och jag fick möjlighet att sova lite längre, vilken lyx att ha någon som avlastar med Elena på morgonen! WooooWW, jag har ju glömt hur det var innan hehe. Vi var på middag lite här och var. Syrran och hennes familj kom ner en snabb sväng från vår huvudstad. Elena växer så det knakar. Hon äter mer och mer vanlig mat, så roligt! Vi fick på henne finkläder och hann ta några bilder tills hon inte ville längre. Jag har börjat att potträna henne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *