Vardag

3 tips för dukning // 3 tip for table setting

Om man vill göra det riktigt mysigt vid en middagsbjudning så har man saker man kan använda sig av. Det behöver inte bli dyrt. Så här tänker jag kring en middagsbjudning. Vill jag ha något tema? Vem ska jag bjuda? Och vilken årstid är det? Årstiden brukar jag följa, det passar bra in i temat. Är det höst så är det självklart mysigt med mörkbruna löv och tända ljus. Nu är det sommar så då tänker jag mig ljusa härliga färger i pastell. Men även snygga starka färger passar sommaren.

  1. Dekorationen Jag brukar passa på att köpa plastblommor eller någon typ av dekoration när det är rea. Dessa rosa plastrosor hittade jag för några år sedan på Hemtex. De är nerpackade men åker upp när jag vill dekorera något. Där är jag kanske lite nördig, men jag har faktiskt en pyssellåda som jag samlar sånt i 😛 Och tur det! Är man sådan som jag, och tycker om att piffa och vara kreativ hemma så är det att rekommendera att ha sin lilla låda med saker i.

2. Servisen Nu har jag själv bara en sorts servis med tallrikar men där kan man göra lite hur man vill. Jag har blandat Rörstrands serie Ostindia tallrikarna. Men denna lilla såskaraff och sockerskål köpte jag från Stadsmissionen för några år sedan. Att blanda med olika serviser är roligt, så mixa på. Och ännu bättre om man har vackra silverbestick. Det ger den extra lilla lyxiga känslan.

3. Stämningen – För att skapa stämning och speciellt om man vill fånga ett tema så hjälper det med något utöver det man brukar duka med. Här tog jag in min gamla ordbok som underlägg. Jag tyckte att det hände något extra och passar så bra med servisen. Det ger en tvättäkta vintagekänsla och tar en tillbaka till svunna tider. Väldigt romantiskt. Lycka till med dukningen denna lördag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *