• Skönhet och hälsa

  Vår kära vän Bosch

  Bild tagen från Cervera

  Jag har helt glömt bort att skriva om mixern som jag köpte förra året! Vi har länge trånat efter den men väntat. Tillslut bestämde jag mig för att köpa den i födelsedagspresent till mannen här hemma. Då tänker ni kanske ‘Varför köper man en mixer?! Så oromantiskt!’ hehe ja, det må det vara. Men eftersom han är en svår person att köpa presenter till samt så gillar han att man köper sådant som kommer till användning, är praktiskt och verkligen behövs här hemma etc etc. Och när han är inne i sina tränings-smoothies-perioder, då är Bosch passande. (Bara så ni vet, detta inlägg tillägnar jag honom då vi satt och diskuterade mitt skriveri och inlägg. Han tyckte att jag skulle skriva om mixern). Voila!

  Tillbaka till Bosch, tre snabba som är superbra,

  1: Mixar goda smoothies – den mixar frukten jättefint och mjukt, precis som den man köper på tex Joe n the Juice. Lyx va!

  2: Soppor – om man bara vill göra en enkel tomatsoppa, krydda till med lite vitlök, buljong och färska örter, starta sopprogrammet som sedan i slutet värmer upp soppan. Underbart! Jag har också kokat grönsakssoppa för att sedan mixa allt fint och mjukt i mixern. Det blir jättebra.

  3: Clean programmet – efter användning så är den jätteenkel att rengöra. Jag häller i vatten, lite diskmedel och startar igång mixern.

 • Skönhet och hälsa,  Vardag

  5 saker söndag

  Idag blir det lite jobb för min del men fortfarande tycker jag att Januari månad 2021 är väldigt lugn. Nästan så att man hade kunnat ha semester. Men visst är det mysigt att få vakna på söndag morgon, få igång sin morgonrutin hur den nu verkar vara och sen skrolla igenom Instagram och kanske roliga bloggar som man följer 😀 Det har blivit lite stämning i det genom åren, i alla fall för min del. Vi har vaknat tidigt här hemma, jag har tänt mitt ljus, startat dagen på yogamattan för kort meditation och sitter nu framför datorn för att få ner fem saker som jag gillar. Här kommer de!

  1: Okej, vill man kicka igång sin kropp med både lyster och blodcirkulation så är denna body scrub från BodyBoom helt klart värt tio poäng. Det är rent kaffe samt oljor så att kroppen blir så mjuk. Det behövs ingen återfuktande kräm efteråt. In och läs 😀

  2: Dessa ljusstakar är så fina från Granit! Den finns i en liten och en stor modell. Man kan aldrig ha för många ljusstakar hemma!

  3: C-vitaminer i massor! Hela vintern ser vi till att ha både clementiner, apelsiner, citroner och blodapelsiner hemma. Vi pressar juice eller äter de hela. Jag tycker om att veta vad som innehåller vad och varför det är bra. På Livsmedelsverket kan man läsa allt om maten vi får i oss och man läser från en säker källa.

  4: Färger, färger och färger. Just nu upptas mina tankar av olika färger. Om du är igång med att måla om, in och kika på Colorama, Beckers eller Nordsjö. Det finns en uppsjö av vackra färger 😀

  5: Promenader dessa dagar. Ljusare blir det men fortfarande kallt och massa snö i vissa delar av landet. Tyvärr ingen i Malmö men vi har en kall och frisk luft! Så att promenera tycker jag är ett måste in i vardagen även om man ibland inte känner för det. Men man mår ju så bra efteråt!

  Photo by Josh Hild on Unsplash

 • Skönhet och hälsa,  Vardag

  Härliga lördag

  Medan Elena sover så har jag tagit mig ner på mattan, stannat upp och praktiserat lugn yoga. För mig har yoga varit en uppenbarelse. Det låter kanske flummigt för er men jag ska försöka att förklara. Många tänker nog att det har blivit en populär grej och ska verka så fint etc. Eller att man måste vara en slank akrobat för att klara av yoga. Det är helt fel och är inte yogas grundstenar. Västvärlden har absolut utvecklat det och gjort det till en dyr sak som plötsligt inte är tillgängligt för alla. Men tackolov för internet, appar och youtube. För visst behöver man inte sitta i en fin sal för att praktisera. Det räcker med en bra matta och bekväma kläder. Något som dock är viktigt, tycker jag, är att man har det lugnt runtomkring sig. Är det mitt på dagen som man vill praktisera, så släck ner och dra ner persiennerna för att få det lite mörkare. Tänd ljus och ha vatten i närheten. Se till att ha alla element runt dig, eld, vatten, jord och luft. Jag läste en gång om detta. Varje element representerar olika delar av kroppen och sina egenskaper. Elementen hjälper oss att öppna upp våra sinnen och att vara närvarande. Jag kan inte allt utantill men vill lära mig mer om det.

  Nu när jag är gravid för andra gången så kan jag säga med handen på hjärtat, att jag tycker nog yoga är det bästa för min kropp. Också om man som jag, använder det som träningsform. Kroppen slappnar av, musklerna sträcks ut och styrkan byggs upp inifrån och ut. Mentalt så hjälper det mig att samla mina tankar och speciellt jag som är en känslomänniska. Yoga har varit det som hjälpt min själ på bästa sätt. Därav en uppenbarelse för mig.

  Min första graviditet snålade jag med bra träningstights för gravida men har lärt mig min läxa. Så nu beställde jag dessa Adidas Maternity i blå färg, och helt ärligt så är de inte så dyra. 349 kr är helt klart värt det. (Jag beställde även ett 3-pack strumpor i retro. Hade ju dessa under 90-talet och är ju mode igen! :D) Det blir roligare att träna och man känner att det inte spänner obekvämt runt magen. Dessutom kan jag använda de efteråt tills magen och vikten kommer tillbaka till det normala. Det tog mig åtta månader för att komma ner helt till min normala vikt. För vissa går det snabbare. Det står information för gravida att åtta månader är vad det borde ta, upp till ett år. Jag har redan gått upp tio kilo under snart fem månader! Så yes, jag går upp när jag är gravid!

  Utöver bara en matta så har jag fyllt på med, under åren, ett block och yoga rep. Blocket hjälper till i olika positioner och är även skönt för svanken eller övre ryggdelen. Man kan lägga sig försiktigt över blocket så trycker den ut spänningar, så skönt! Repen finns i olika storlekar i påsen, och jag använder de när jag behöver mer hjälp för att sträcka ut kroppen tex för att nå fötterna bättre. Se också till att ha en bra matta men att investera i en dyrare kan man göra om man känner att man kommer praktisera yoga ofta. Jag tycker det är helt klart värt en dyr ekologisk matta som ger bra grepp och är fri från gifter. Du lägger trots din kropp på mattan, ansiktet ibland mot den, händer och fötter etc. Så ja, snåla inte här! Den kommer vara din bästa vän i många år 😀

 • Skönhet och hälsa

  Måndag den 14:e december

  Vi har ännu inte hunnit få upp någon julgran här hemma men vi vill avvakta då vi får våra nycklar till nya lägenheten imorgon! ÄNTLIGEN!

  Det var ett tag sedan jag delade med mig av produkter som jag gillar/älskar/använder just nu. Det har varit mest fokus kring jobbet och lite privat men tycker det är tråkigt, vill ju gärna dela med mig och speciellt om jag kan ge nya tips till er!

  Nu använder jag Kevin Murphys produkter, en är för lockigt hår och den andra krämen är för härlig beachlook. Jag gillar saltvatten till mina lockar. Denna är dock en kräm som man inte behöver mycket av och håller verkligen vad som lovas. Även deras curl enhancing lotion är jättebra och det behövs verkligen inte mycket kräm för att lockarna ska hålla sig fina hela dagen. Helt klart värt pengarna! Jag brukar beställa på Lyko eventuellt går jag också in och jämför med Cocopanda. Jag har testat deras shampo och balsam och tänker helt klart beställa hem igen dock har jag varit lite snål! Denna vecka ska jag till frisören så då känns det ännu roligare att förnya med hårprodukter här hemma 😀

 • Mode,  Skönhet och hälsa,  Vardag

  Glacial

  Jag har väntat ett tag på att beställa denna flaska som har blivit så poppis! Helt galet, kan det vara den grymma marknadsföringen som gör det? Jag vet i alla fall att jag har fallit för den. Men jag beställde hem två stycken pga sommarrean! Tror dock att de inte är på rea längre men in och kika. Eftersom jag är ute mycket på språng så blir det rätt äckligt tillslut med vanliga plastflaskor plus vi ska ju försöka att undvika plast. Så för mig är denna superpraktisk, miljövänlig och fräsch att dricka från och håller båda kalla och varma drycker! Just denna heter Bubble mint och jag har även köpt en Black marble. Har tyvärr inte hunnit fota den då mannen har med sig den på jobb 😛

 • Skönhet och hälsa

  Senaste beauty tillskott

  Jag köpte denna spray från FACE Stockholm nu senast för jag kände att vissa dagar på jobb kommer att bli långa. Och det är lätt att man känner sig ofräsch om ansiktet med allt smink man har på sig. Jag köpte en liten flaska eftersom den ska ligga i handväskan och tar inte alls mycket plats. Den luktar jättegott och känns jätteskön på ansiktet. Den går att spraya på smink. Så ja till denna!