Vardag

Att bli sparkad när man är gravid…händer det fortfarande?

Jag blev sparkad på min senaste arbetsplats när jag berättade om att jag väntar barn. Bara en månad innan informerade en annan kollega, notera, en manlig kollega att han ska bli pappa. Ser vi någon skillnad? Han är man och jag är kvinna. Han jobbar kvar, jag jobbar inte kvar. Hur får detta fortfarande ens existera? Har jag varit så naiv och trott att sådant inte händer? Vem tillåter att vi kvinnor blir behandlade så här?  Jo, vi kvinnor. Min senaste chef är kvinna och hon sparkade mig. Vilket ännu större problem vi har i samhället. Vi kvinnor skadar varandra. Jag trodde vi kunde känna oss trygga med varandra. Den dag jag berättade om min största lycka, då stampade hon på min lycka. Med sina ord. Jag kände mig tom och i chock. Hörde jag detta av en kvinna? Det var inte bra för företaget enligt henne. Men nu skrattar jag henne rakt i ansiktet. För det finns ingen som kan ta min lycka ifrån mig. Och det säger jag till alla er som läser. Ingen kan någonsin ta ifrån din lycka, din integritet och den du är.

Jag har funderat fram och tillbaka om jag ens ska göra ett inlägg om detta. Jag bloggar trots allt om min vardag, inredning, tips på saker som jag vill dela med mig och annat. Jag vill göra människor glada och känna sig inspirerade. Jag inriktar mig inte på politik, fattigdom, ekonomi, världen eller annat. Men ibland känner jag att det behövs fler av oss som ropar ut. Fler av oss som informerar vår omgivning om det händer något. Inte bara stå bredvid som en skyltdocka. Som bara ska passa in i samhället. För det är så vi kvinnor är uppfostrade. Se vacker ut nu annars kommer ingen tycka om dig.
Jag ska bli mamma. Det är stort. Och jag ska bli mamma till en dotter. Innan jag fick veta könet så trodde jag att det kanske skulle bli en pojke. Jag hade den känslan men hoppet om en flicka. Alla barn är välkomna. Men jag har länge drömt om jag någonsin skulle få äran till ett barn och om det blir en flicka så vill jag lära henne allt. Jag vill lära henne att hon kan göra lika mycket som en man kan göra i denna värld. Hon är värd lika mycket som en man. Hon är värld samma respekt, samma rättvisa och samma goda liv. Detta är alla barn värda.

Det som får mig att vilja skrika ut är hur vårt samhälle brister fortfarande i jämställdhet. Jag till och med hoppades på en pojke för att undvara en flicka på grund av allt vi kvinnor får utstå. Slippa se henne sårad, diskriminerad och förnedrad. Och ännu värre, vi med föräldrar som kommer från andra länder. Vi får kämpa hårdare. Vi har sett hur våra föräldrar har kämpat och deras föräldrar har kämpat i en ny värld. All kraft jag har vill jag ge till min dotter. All styrka vill jag ge till henne. Hon ska få känna att detta är en plats för henne lika mycket som för dig.

Hälsning från den gravida!

 

2 Comments

 • Jea Jensen

  Så fin du är Patricia, lyser om dig och den röda klänningen på dig! Smashing✨

  Vad jag vet så får ingen avskeda dig pga graviditet, som du säger, totalt oacceptabelt! Gick du vidare? Facket, media?

  Jag hoppas att det löst sig för dig på bästa sätt för dig, som du säger, jämlikhet en av vår tids största utmaningar uppenbarligen trots att det är 2018, hur lång tid ska det ta egentligen?

  Ta hand om dig, din familj ich låt ingen ta ifrån dig din lycka❤️

  Kram Jea

  • patriciamenger

   Hej Jea!
   Tack för ditt meddelande! Och tack så mycket! Finns inte så mycket man kan ha på sig :PP Jag har vänt mig till de som borde hjälpa till dvs facket men inte fått någon respons därifrån så jag har även gjort en anmälan hos DO, absolut! Media…har du något tips?:) Tack för dina fina ord <3<3<3 Stor kram på dig med och din familj!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *