Vardag

Hösttrött och detox från sociala medier

Jag kan ju säga så här, jag har verkligen inte haft någon som helst ork att varken blogga, fota eller lägga upp så mycket på insta denna höst. Tankarna har full fokus på Elena och hon suger ut all min kraft från varenda liten cell som jag har i kroppen. Vissa dagar vill hon knappt sova någonting under dagen och då blir det att man inte får någon paus.
Hösten kan också vara en bidragande faktor på brist av inspiration till att skriva och fota. Det ser mest ut som en lekstuga här hemma, jag går i samma kläder dag ut och dag in. Så att fota några snygga selfiebilder, nja, jag tror inte ni vill se en trött och inte så färgstark föräldraledig mamma just nu ;P Många gånger när jag tappar inspiration så tänker jag att jag ska lägga ner bloggen men samtidigt så finns där en liten, liten drivkraft som säger ‘Nej, absolut inte!’. Så, jag tror att jag hänger kvar ett tag till.

Jag har dock haft tid att funderat lite. Det är faktiskt väldigt skönt att kunna våga säga nej till sociala medier. Och med det menar jag Säga Stopp, inte vara aktiv och bara ta en paus ifrån det. Detoxar man sig med mat kan man lika bra detoxa internet, för det är ju en vardaglig del av vårt liv numera eller? Visst är det lätt att trycka in sig på appen bara för att ‘kolla läget och snoka’.…Men nu när jag själv inte varit så aktiv, och då har jag inte ens gått in och varit passiv aktiv, så kan jag svära att ojojoj vad skönt det känns! Det är som att rena sig från ständigt ny information, ständigt nya inspirationsbilder och ständigt ny ångest för att man inte kanske har det som de andra har. För automatiskt jämför man sig. Jag är säker på att vi alla gör det. Svårt att inte jämföra sig.
Det är bättre att ta sig tid med sin partner, men istället så tycker man det är jobbigt och känner att det är skönare att trycka ner rumpan i soffan och ta fram telefonen. Alltså är inte det ganska galet när man tänker på det?! Att hellre mysa med telefonen än sin partner. Räck upp en hand alla som känner igen sig! Det rummet skulle jag vilja se :DD

Det som händer annars hos oss är att Elena är på benen, alltså ni som inte förstår, jo hon går numera. Kryper gör hon fortfarande men att hålla balansen och att gå, det släppte nu i elfte månaden. Så stolt mor och far hon har här hemma. Hon blir ett år nästa vecka, den sjätte december. Vi ska hålla dop samt födelsedagskalas nästa lördag så vi har mycket att fixa med nu. Själv har jag varit så lat att träna och istället har jag tryckt i mig goda mackor med mycket smör, ost och skinka här hemma med Elena. Okej, hon kan inte trycka i sig, men jag har ätit upp hennes också hehehe. Man får göra så när det är höst. Hmm, vad mer, jo, jag har fått min nya dator och telefon till mitt jobb. Jag är så taggad! Tycker det ska bli riktigt kul att börja jobba igen. Ni ser mig på Fastighetsbyrån i Januari, wohooo.

Vi firade även bröllopsdag förra veckan, den 21 november. Det är fyra år nu, därav den fina buketten på bordet 😀 Här är lite suddiga bilder men kan vara kul att se. Tror aldrig att jag laddade upp så mycket från den dagen. Vi gifte ju oss först borgerligt i Stockholm för er som inte vet, för att senare två år efter ha ett stort bröllop i Belgrad, Serbien. Här nedan var jag och hämtade upp mina blommor.


Jag har redan adventstylat här hemma eftersom denna helg som kommer så måste vi förbereda inför nästa helg. Dvs handla en massa som behövs till dopet. Det är 40 pers som kommer och det ska bli så roligt! Lovar, ska ta en massa bilder. Men nu ska jag dricka mitt te, kurra ner mig i soffan och ja, ta fram paddan i högsta hugg och dränka mig i serier. Godnatt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *