Vardag

Klädutmaning 2020 – hakar du på?

Så heter podavsnittet från Säker stil med Ebba K von Sydow och Emilia de Poret. Jag har velat göra detta länge men har inte riktigt tagit tag i det. Utan det har hela tiden varit att jag ‘behöver’ nått. Så årets challenge från 1:a februari är att inte inhandla något nytt på sex månader. Dvs inga nya plagg, utan behöver man något så ska det vara second hand eller byta med någon. Tänk en in, en ut. Detta har jag förvisso gjort förra året, under min Second hand shop har jag lagt upp lite saker men även sålt av via Shpock. När jag har köpt något till Elena så har jag även sålt något. Likadant till mig själv. Förlorar inga pengar men bäst av allt spar på miljön. Detta känns så bra! Man mår riktigt bra av detta för man vet att man är med och bidrar till miljön. Så ni som inte gör detta, sätt ingång. Finns ingen tid att vänta:D Så jag smygstartar redan idag. Man ska sen lägga upp på insta #säkerstilchallenge under februari månad och en bild då.

Viktigt att tänka VARFÖR man gör det. Jag gör det för att nu är jag själv förälder och jag vill att min dotter ska växa upp i en frisk värld. Jag vill inte känna klimatångest och samtidigt vill jag hjälpa någon annan som behöver kläder till sin familj men som kanske inte har ekonomi som tillåter nya kläder och skor.

Så jag börjar idag med att använda denna blus som jag har haft sedan 2012! Jag har alltid tyckt om den och inte velat kasta den, men i omgångar har jag inte använt blusen under en längre tid. Så, idag utmanar jag mig själv att använda den för att se om den ska behållas eller inte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *