Vardag

Måndag – helgdag och ortodoxa julen

Jag hade helt glömt bort att idag är det den ortodoxa julen, dvs julafton en gång till! Mina föräldrar kommer från gamla Jugoslavien (det hette det då de föddes, innan de flyttade till Sverige), vilket innebär att mitt ursprung är därifrån för er som inte redan känner till detta. Det lite tråkiga, kan jag tycka idag, är att vi har alltid firat julafton efter den gregorianska kalendern, dvs 24:e. Men detta stämmer också för oss då min pappa är rumän från Serbien. Är det komplicerat? Egentligen inte. Historian kring detta härstammar långt tillbaka då Österrike-Ungern var förenade, där ingick andra länder dels Rumänien. Detta betyder att det finns många rumänska familjer kvar i Serbien sedan dessa tider. Det skulle vara så roligt att göra ett DNA-test för att se vad för mer påbrå man kan ha 😀

Köpte denna roliga piedestal från Plantagen. Blir snyggt när murgrönan växer till sig.

Iallafall, vi har ju aldrig firat denna dag under min uppväxt, så vi städade faktiskt ut julen idag. Vi är i fullgång med att potträna Elena, så samtidigt som man städar och ska potträna, ge henne mat och allt annat runtomkring. Jag kan väl säga så, min kropp är helt slut. Nu på kvällen ringde mamma för att höra med mig om vi skulle bege oss till den ortodoxa serbiska kyrkan. Så jag tog på mig lite fint, vi åkte iväg bara hon och jag för att sedan vända hemåt. Alltså det var såååå mycket folk utanför kyrkan!! Vi sa nej tack till detta. Imorrn är det jobb så hej hopp på er!

Skönt att få det rent och städat med mindre saker.
Jag tänker inte fylla på med en massa rolig inredning för Elenas små gulliga fingrar är överallt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *