Tips & Råd

När du tappar självförtroendet

Photo by Tim Gouw on Unsplash

Detta är något som jag är så bra på att göra! Och jag blir så arg på mig själv varje gång. Även självkänslan kommer i kläm. Att arbeta som mäklare innebär alltid resultat. Samtidigt så jämförs man hela tiden med andra mäklare. Kunden vill ha fem mäklare hemma innan de bestämmer sig för en. Förstår ni vad det innebär då för mig? Att man går omkring och tänker på sitt möte efteråt tills magen blöder. Detta ska man ju absolut inte göra. DÅ är man körd. Jag kan gå igenom hela mötet, ord för ord, och istället för att tänka på vad jag gjorde bra så tänker jag direkt på det negativa. Jag tänker också på vad kunden kanske tyckte om mig. Ibland till och med så långt tänk om jag hade fel kläder på mig?! Aldrig har jag haft i tanken att ‘Men kunden tyckte om mig’, utan hjärnan säger istället, ‘Tänk om de inte tyckte om mig…etc etc’.

På yogan, igår kväll, så sa vår lärare att vi skulle vara medvetna om vårt antagande. Dvs vi är väldigt bra på att anta men vi har egentligen ingen aning. Vi tänker mycket ‘Undra vad de tyckte, eller hen.’ Vi antar direkt och dömmer ut oss själv istället för att låta allt flyta förbi. Så vad hon ville vi skulle göra var att träna på detta. Att försöka att inte anta något. Hon har helt rätt. För när man tar till sig detta och tar in det i sin vardag, oavsett jobb, händelse eller vilken miljö man befinner sig i, så blir allt så mycket lättare. Att istället befinna sig i nuet, det är faktiskt väldigt viktigt.
Eftersom mitt yrke är väldigt resultatinriktat så är jag säker på att då är det som mest viktigast att stanna upp och stoppa sig själv från alla negativa tankar. Jag vill dela med mig av att klassen kunde inte komma mer passande än nu när jag jobbar igen. Jag ska inte anta så mycket. För i detta så kommer stress och varför utsätta kroppen för mer stress än den vi redan har runtomkring oss?

Men vad gör man då? Det är lätt att skriva vad man gör för fel men så trillar man in i det igen. Jag har testat Mia Törnbloms sätt att tänka på, skrivit om det tidigare här. Och det hjälper faktiskt. Att varje dag sätta sig ner och reflektera över dagen så att man sen kan släppa det. MEN jag ska inte säga att jag har lyckats vara så flitig. Men egentligen varför? Det tar bara fem minuter, använd telefonen och skriv i anteckningar. Klart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *