Vardag

Njut av din ledighet / Enjoy ur freetime


Kan ni tänka er att jag är ledig en hel helg! Hade dock turen med detta förra helgen också men det är sällan det händer. Jag tycker dock att man måste ha ledigt! Jag är inte av den sorten att jag måste ursäkta mig om att jag är ledig, eller när jag har semester och är i utlandet. ‘Men du kan kontakta mig ändå, jag kollar av mailen sporadiskt…’. Detta är helt fel, vem har lärt oss att hålla på så här? Ja, inte är det arbetsgivaren. Jag blir nästan lite arg när jag får sådana autosvar per mail. Vi har rätt till ledighet och normala jobb är man ledig lörd-sönd. Så jag kan bara säga, njut av din ledighet! Ta tillvara på dygnen, gör ingenting eller allting, ligg ner i sängen och stirra upp taket om det känns skönt. Få inte ångest över att inte ha någonting att göra. Titta på serier hela dagen eller läs en bok, vad vet jag. Var inte för ambitiös och fyll dagen med en massa måsten. Det gör vi redan från måndag till fredag i tolv månader, ja okej då ska inte överdriva, men nästan.


/Can you imagine that I’m off a whole weekend! However, had the good fortune of this last weekend too, but it is rarely that happens. However, I think you have to have time off! I am not of that sort that I have to excuse me if I’m off work, or when I have vacation and abroad. ‘But you can contact me anyway, I check the emails sporadically …’. This is completely wrong, who have learned to keep doing this? Not the employer for sure. I’m almost a little angry when I get such autoresponder by email. We have the right to be free and normal job is every week off Sat-Sun. So I can only say, enjoy your time off!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *