Vardag

Paris

Det var en dröm som blev sann för mig. Staden var vacker, fina byggnader och atmosfären på topp. Turistattraktionerna var gigantiska och fick oss att tappa hakan. Sacre-Coeur var verkligen mäktigt, speciellt när man äntligen tagit sig upp för den branta trappan och plötsligt fick syn på denna enorma katedral. Utsikt över hela Paris. Jag kan väl säga så att jag blev inte besviken.

Men under resans gång hade vi oturen att vara sängliggandes en hel dag samt att vår flygresa hem blev inställd så vi kunde inte åka förrän dagen efter. Men alla resor kan inte bli hundra procent bra.

Vi hann i alla fall se det som man kanske oftast vill se först, turistattraktioner. Shopping på Champs-Elysée, absolut lyckades jag med det dagen efter magsjukan! ;P Helt klart vill vi åka till Paris igen och uppleva det på nytt, men då inga turistställen. Jag måste erkänna att vi kände ingen stress när vi var där. Vi använde oss av buss, tåg och tunnelbana. Parisarna kändes väldigt avslappnade, inte alls som Londonborna (för att jämföra en annan storstad). I väntan på buss eller metro så blev jag inte överkörd av stressade småbarnsföräldrar med deras vagnar. Snarare tvärtom, jag kände att jag ville skynda på folk, dålig vana från andra storstäder! Vi hade tur med vädret förutom en eftermiddag då det plötsligt dundrade ner regn. Eftersom vi blev dåliga en dag så vågade vi inte experimentera med mat. Vi var för trötta för att leta efter något hippt ställe att äta på utan tog första bästa. Jag hade stora förväntningar med maten men kan tyvärr inte ge någon feed back på detta. Förhoppningsvis blir det nästa gång. Trevlig kväll!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *